Fem på stribe: Frem sodavand kaldt tilbage

Hos Mineralvandsfabrikken Frem A/S er man ret sikker på, at alle de påvirkede sodavand er trukket tilbage nu

Udgivet Opdateret

Gæring og eksploderende flasker af Frem sodavand. Mineralvandsfabrikken Frem A/S har ikke haft det nemt, den seneste tid. Hele fem gange har de været nødt til at trække et produkt tilbage i løbet af den seneste måned.

Men nu er medejer Palle Adelhart overbevist om, at det er slut med tilbagetrækningerne af de økologiske sodavand Macarn, der har været påvirkede. Sodavanden i 66 centiliters flasker er et forholdsvist nyt produkt – flaskestørrelsen og lukningen af flasken har været anledning til flere problemer.

– Vi er ved at rydde op i det, siger Palle Adelhart til Newsbreak.dk.

Palle Adelhart vil ikke gå i detaljer, da Newsbreak.dk spørger til de konsekvenser, de mange tilbagetrækninger har fået – udover at “der er sket nogle ændringer”.

– Vi er selv kommet tilbage, siger han og forsikrer, at “de har taget hånd om det”.

Frem sodavand siden 1949

Mineralvandsfabrikken Frem A/S har lavet sodavand siden 1949, så man kunne måske forestille sig, at der havde været nogle kunde-henvendelser om tilbagetrækningerne fra den hæderkronede fabrik. Det afviser Palle Adelhart dog.

Han slår fast, at der allerede er sket ændringer blandt andet i egenkontrollen.

Newsbreak.dk ville gerne have haft mere præcist svar på, hvilke ændringer, der var tale om.

Flaskestørrelsen og lukningen på Macarn økologiske sodavand skal nu evalueres, og der kommer formentlig en ny flaske og lukning.

– Det skal være sikkert, det vi sender ud til kunderne, siger Palle Adelhart og henviser til de to flasker, der er sprunget som resultat af gæringen.

Macarn økologisk sodavand findes også i en 0,25 centiliters flaske, men der skulle ikke være nogle problemer med den, forsikrer Palle Adelhart.

Historien om Frem

Alle på stribe drikker Frem fra Ribe

Den har de fleste hørt før fra fabrikken, der siden 1949 har produceret Frem sodavand i den gamle jyske by. Det var “farfar”, Egon Adelhardt Nielsen, som havde en baggrund som sodavandstapper i Hadsund, som fik ideen om at starte sit eget.

I 1978 overtager Egon og Palle Adelhardt Mineralvandsfabrikken Frem A/S efter deres far.

I efteråret 2011 vælger Egon Adelhardt at gå på pension og daværende salgschef, Kristian Olesen, bliver dermed Frem’s nye administrerende direktør, men familien Adelhardt har stadig et nært forhold til virksomheden.

Powered by Labrador CMS