Fem stikkende facts om pindsvin

Vi ser dem sjældent, men husker dem særligt, når der skal tændes op i sankt hans-bålene. Her er fem ting, du måske ikke vidste om pindsvinet.

Udgivet Opdateret

Et af de mest almindelige og velkendte pattedyr i Danmark er pindsvinet. De er nat-dyr, der først er aktive, når mørket falder på. Derfor ser vi dem ikke så tit.

Med sine karakteristiske pigge ligner pindsvinet ikke noget andet dyr i Danmark. Fra snudespids til halerod måler det 20-30 centimeter og vejer som regel 0,8-1,5 kilo. Hunnen er en lille smule mindre end hannen. Dens spidse snude er sort, og både ører og øjne er små.

Ifølge Miljøstyrelsen findes pindsvinet mange forskellige steder som i skovbryn, levende hegn, løvskov, krat, enge og græsmarker. Desuden i haver og parker, hvor bestandene oftest er tættest.

Trives bedst alene

Bortset fra parringstiden foretrækker pindsvinet at leve alene, men det kan ske, at der findes flere i det samme område. Når det er tilfældet, bruger de urin og ekskrementer til at gøre opmærksom på deres eksistens. Det rækker som regel til, at de ikke støder på hinanden og derved undgår eventuelle aggressioner.

Parringen finder som regel sted i juni og juli, og efter en drægtighedsperiode på omkring 35 dage fødes et kuld på 4-5 unger.

Vil du vide mere om pindsvinet, skal du blot se videoen over artiklen igennem.

Her får du blandt andet svar på, hvorfor særligt gartnere og haveejere er specielt begejstrede for den lille fyr.

Powered by Labrador CMS