Fem tips: Sådan bliver du set

Se de fem tips i videoen til hvordan du sikrer, at blive set i mørket.

Udgivet Opdateret

Hvis trafikanter skal kunne se dig i mørket, så er det vigtigt, at du bruger reflekser.

Det gælder også resten af din familie – og måske specielt dine børn.

Men desværre falder antallet af børn,d er bruger reflekser.

Det har Camilla Amstrup, der er bestyrelsesformand i Børneulykkesfonden og privatdirektør i Codan, tidligere oplyst til Børneulykkefonden.dk.

– Selvom børnene stadig er dem, der oftest bliver udstyret med en refleks på overtøjet i de mørke vintermåneder sammenlignet med de voksne, så er der grund til bekymring, når vi ser et så stort fald i brugen af reflekser. Måske tror forældrene, at de indsyede reflekser i overtøjet klarer opgaven, men desværre bliver reflekserne slidt ved vask og mister effekten. Det er mange forældre desværre ikke klar over, siger Camilla Amstrup.

Skal fastgøres

Ifølge en refleksundersøgelse fra 2018 lavet af Epinion for Børneulykkefonden og forsikringsselskabet Codan er forældrene i tvivl om, hvordan reflekserne virker bedst. 68 procent af forældrene ved således ikke, hvordan man monterer en refleks, så man har størst mulighed for at blive set i mørket:

– Reflekser i snor skal fastgøres, så den bevæger sig, når du færdes i trafikken. Refleksen bør sidde i knæhøjde, hvor den kan reflektere lyset fra billygter. Det er også vigtigt med reflekser på begge sider af overtøjet, så du eller børnene kan ses både forfra og bagfra, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Powered by Labrador CMS