Fem tyskere tilstår matchfixing i Superligaen

To kampe i Superligaen har ifølge tyskerne været mudret ind i matchfixing for i alt 450.000 kroner - begge gange med FC Vestsjælland i hovedrollen

Ved en retssag i den tyske by Stuttgard er det i dag kommet frem, at en spiller fra FC Vestsjælland to gange har været involveret i matchfixing i den danske Superliga i fodbold.. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Under en retssag i Stuttgart i Tyskland er det fredag kommet frem, at to danske kampe i Superligaen i fodbold, har været fedtet ind i matchfixing. Begge gange med med den nuværende førstedivisionsklub FC Vestsjælland, der lige nu kæmper for at overleve en konkursbegæring, i en hovedrolle.

Ifølge eb.dk har fem tyskere tilstået matchfixing i disse to kampe: FCV’s 1-4-nederlag til Esbjerg 1. november 2014 samt FCV’s 2-0-nederlag til FC København 22. februar i år.

Via en mellemmand har tyskerne fået kontakt med en FC Vestsjælland-spiller, der i alt har modtaget 450.000 kroner for sin rolle i sagen.

– Gennem telefonaflytninger har vi direkte været i stand til at bevise kontakt mellem de anklagede og spilleren fra den danske klub. Det har også kunne konstateres, at den danske spiller er blevet betalt til at agere sådan, at de anklagede har vundet penge på kampe som var manipuleret, siger anklager Michael Wahl til eb.dk.

De tyske myndigheder ikke har interesseret sig for den danske forbindelse, da målet med efterforskningen er rettet mod tyske bookmakere.

Anklageren kan dermed heller ikke sige, hvor mange fodboldspillere i den danske klub, der har fået andel i de 450.000 kroner.

Powered by Labrador CMS