Fem utilpassede unge anholdt for at ødelægge nattelivet for alle de andre

Målrettet indsats i uroplaget by virker nu til at bære frugt.

En flok utilpassede unge blev natten til lørdag anholdt og fjernet fra Haderslev. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2015)
Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvordan man fra Syd- og Sønderjylland Politis side havde truffet en beslutning om at sende flere betjente ud i byen, end man ellers normalt ville gøre. Beslutningen blev truffet, fordi der havde fundet flere episoder sted, hvor en gruppe af unge mennesker prøvede grænser af over for politiet. En af disse grupper var fredag aften på spil igen, men denne gang var politiet forberedt.

– Der var en ond stemning i byen. Og der var personer, der var taget derned (til Haderslev, red.) for at lave konfrontation med politiet, fortæller Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

De unge mennesker fik konfrontationen. De fik måske også lidt mere, end de havde forventet. For fem af dem blev anholdt og kørt til politistationen i Aabenraa.

– De er eller anholdt for at overtræde ordensbekendtgørelsen, en af dem er også anholdt for hashhandel, oplyser Erik Lindholdt.

Netop ordensbekendtgørelsen har været en paragraf, de utilpassede unge i byen har lært godt og grundigt at kende i den seneste tid.

Da Newsbreak.dk tidligere beskrev sagen, var det samme paragraf, der var i spil.

– I går aftes (13. september, red) pillede de to sten ud af et stengærde og smed dem ud på vejen. Da en patrulje kom derud, blev en af dem sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og en anden blev sigtet for at svine politiet til, fortalte politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk, da vi talte med ham 14. september.

Den slags vil af mange måske nok blive afskrevet som værende drengestreger. Og alle byer har den slags unge mennesker. Problemet i dette tilfælde er, at den lille gruppe gjorde det ubehageligt for resten af byens borgere at opholde sig i nærheden af dem. Og derfor er Erik Lindholdt særligt glad for anholdelserne natten til lørdag.

– Det har formentlig været medvirkende til, at mange af dem, der gik i byen, fik lov til at more sig, siger Erik Lindholdt til Newsbreak.dk

Powered by Labrador CMS