FIFA-skandalen fortsætter: Nye topfolk anholdes

Politiet i Zürich med anholdt flere FIFA-topfolk torsdag morgen på et hotel.

Billedet, der er fra maj måneds anholdelser, viser hotellet, der torsdag morgen atter dannede ramme om anholdelser af Fifa-topfolk. Foto: Arnd Wiegmann/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den internationale fodboldverden er stadig på gyngende grund, mens Fifas korruptionsskandale udfolder sig yderligere.

Torsdag morgen foretog politiet i Schweiz flere anholdelser af, hvad der kaldes topfolk i fodboldens højeste instans, Fifa.

Ifølge New York Times er flere personer blevet anholdt på det luksushotel i Zürich, hvor en god portion korruptionsanklagede Fifa-folk også blev anholdt i maj måned, og det blev starten på optrevlingen af den omfattende korruption, der påståes at foregå i Fifa.

Den anerkendte avis skriver, at politiet stormede hotellet Baur au Lac gennem en sidedør klokken seks torsdag morgen lokal tid. Gæster i lobbyen blev bedt om at forlade hotellet på grund af en “ekstrem situation”, beretter avisen.

Dusin sigtelser

Snigangrebet var ifølge højtprofilerede personer beregnet til at ramme især Syd- og Ventramerika særdeles hårdt, og flere medier skriver, at det forventes, at omkring et dusin personer er blevet sigtet for blandt andet hvidvaskning af penge og korruption.

Det står endnu ikke klart, hvem der er sigtet, men en højtstående politikilde siger, at listen ikke indeholder Sepp Blatter, Fifas præsident, der i øjeblikket er suspenderet fra sit embede på grund af anklager om netop korruption.

En af de sigtede er ifølge New York Times præsidenten for Concacaf, forbundet for Nord- og Centralamerika og caribbien.


Samme NYTimes-journalist skriver, at Juan Angel Napout, præsident for Comnebol, også er blandt de anholdte.

Powered by Labrador CMS