Fire personer anholdt for at overtræde LTF-forbud

Nordsjællands Politi har torsdag aften anholdt fire personer for at være medlemmer af banden Loyal to Familia.

Stock photo
Udgivet Opdateret

Fire personer blev torsdag aften anholdt af Nordsjællands Politi, da de var forsamlet ved Nivå Centret. Der er tale om fire mænd, der er mellem 20 og 23 år gamle.

Det blev anholdt for overtrædelse at videreføre en ulovlig forening, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse. De er altså anholdt for at overtræde anklagemyndighedens forbud mod banden Loyal to Familia.

Nordsjællands Politi vil i løbet af formiddagen vurdere, om de fire anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

De har alle fire nægtet at udtale sig til politiet.

Nordsjællands Politi ønsker ikke at give yderligere oplysninger om sagen.

Det er ikke første gang, at politiet anholder nogen for at overtræde LTF-forbuddet. Allerede dagen efter forbuddet blev fem personer anholdt i Fredericia for at bære synlige tegn på at tilhøre Loyal to Familia, og flere andre er ifølge forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen også blevet sigtet.

Historisk forbud

Københavns Politi nedlagde den 4. september et foreløbigt landsdækkende forbud mod banden Loyal to Familia.

– Med forbuddet her får vi endnu et redskab i kampen mod LTF, der kan være med til effektivt at fjerne LTF fra gadebilledet og begrænse gruppens kriminelle adfærd. Vi kan fra i dag nu sigte LTF-medlemmer for at videreføre en ulovlig forening, og vi kan slå ned på deres utryghedsskabende manifestationer i det offentlige rum, udtalte Michael Kjeldgaard, politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, i en pressemeddelelse, da forbuddet blev nedlagt.

Det er første gang muligheden for at forbyde foreninger, der virker ved vold, er blevet taget i brug.

Strafferammen for en overtrædelse af forbuddet er op til to års fængsel.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer Loyal to Familia, har klaget til Rigsadvokaten over forbuddet.

– Min begrundelse er, at det jo er domstolene, der er kompetente til at vurdere, om man kan forbyde en forening. Politiets forbud mod LTF er udtryk for en uheldig retstilstand, hvis den udøvende magt – Rigspolitiet og Justitsministeriet – administrativt kan gå ud og forbyde foreninger af den ene eller anden karakter uden domstolsprøvelse i flere år. Det giver dem en ekstremt stor magt og er i virkeligheden en bizar situation, Har Michael Juul Eriksen utalt til Berlingske.

 

Powered by Labrador CMS