Fiskere gør forbløffende fangst ved et tilfælde

Lokale sildefiskere fra Gilleleje fik pludselig en kæmpe tun på 280 kilo i rusen. Nu skal den sælges.

Udgivet Opdateret

Natten til mandag fik lokale Gilleleje-fiskere noget af en krabat i nettet, da de var ude for at trawle sild oppe ved Anholt.

Det skriver TV2 Lorry på sin hjemmeside.

For blandt de mange små fisk lå der pludselig en kæmpe blåfinnet tun i rusen, som viste sig at veje imponerede 280 kilo og er 2,63 meter lang.

– Det var jo helt vildt at se den blive halet ombord. Det er sådan en oplevelse, man aldrig tror vil ske for én selv – især når man tænker på, at den sidste, der er blevet landet i Gilleleje, var i 1971, fortæller Henrik Tækker, der var ombord på kutteren.

Fisket i 35 år

Henrik Tækker har været fisker i 35 år, siden han var femten år gammel. Og synet af kæmpetunen er én af de allerstørste oplevelser, han har haft i tidens løb.

Artiklen fortsætter under billedet

– Jeg var med til at fange en sværdfisk for 10-12 år siden, men det bliver ikke større end det her, siger han.

Var blevet sat ud igen

Egentlig må sildefiskerne ikke fange tunfisk, men i det her tilfælde går den ind under bifangst, og da den var død ved fangsten, har kontrolmyndighederne givet tilladelse til at sælge den enorme fisk.

– Havde den været levende, var den blevet sat ud igen, som vi har gjort med andre fisk henover årene, siger Henrik Tækker, der forklarer, at det var skipperen på kutteren, der først så den usædvanlige fangst.

Den enorme tun vejede 280 kilo og er 2,63 meter lang. Foto: TV2 Lorry.
Den enorme tun vejede 280 kilo og er 2,63 meter lang. Foto: TV2 Lorry.

– Vi stod og trak sildene ind, da skipperen siger, at der ligger noget stort ude i rusen, men at han ikke lige kunne se, hvad det var. Men så kalder han igen og siger, at han tror, det er en stor tun, og det havde han så ret i.

De to både, der sammen var ude for at fiske sild, fik derefter i fællesskab bragt tunen til Gilleleje.

Håber på mere end 200 kr. kiloet

Den store tunfisk er siden blevet renset for gæller og indmad, og i alt ligger der nu 251 blåfinnet tun, der tirsdag morgen sælges på Fiskeauktion Danmark i Gilleleje.

De sidste fire-fem år er der observeret tun i danske farvande, blandt andet i Øresund og Kattegat, men det hører i den grad til sjældenhederne, at der bliver sat tun på auktion.

Af den grund ved auktionsmester Lasse Nordahl heller ikke, hvad han forventer.

– Jeg har ikke rigtig noget at sammenligne med, for der har jo ikke været en lignende fisk på auktion i næsten 50 år. Men jeg håber, at den ryger op over 200 kroner kiloet, siger Lasse Nordahl, der har været auktionsmester siden 2011.

35.000 kroner

Gevinsten fra auktionen skal fordeles mellem de to både og mandskabet.

Tirsdag morgen blev den enorme tun solgt for 35.000 kroner til Restaurant Gilleleje Havn.

Kilde: TV2 Lorry.

Powered by Labrador CMS