Flere danske soldater sendes til Irak

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

I det nordlige Irak har danske soldater i en lille uges tid trænet kurdiske styrker, og nu flyver Danmark endnu en gruppe soldater ned til det centrale Irak, hvor de skal træne irakiske sikkerhedsstyrker sammen med amerikanske soldater.

Gruppen sendes af sted mandag 15. december og skal bidrage til, at de irakiske sikkerhedsstyrker bliver i stand til at bekæmpe terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) på landjorden.

»Vi er allerede i gang med at træne kurdiske sikkerhedsstyrker i det nordlige Irak sammen med briterne. Nu sender vi så et større træningsbidrag af sted til det centrale Irak i samarbejde med amerikanerne. Både briterne og amerikanerne har ønsket, at det danske forsvar sammen med dem kunne bidrage til træningen,« siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

Folketinget vedtog i begyndelsen af oktober, at op mod 120 danske soldater kunne udsendes til Irak for at træne irakerne og kurderne. Den resterende del af bidraget på cirka 90 mand udsendes til Irak i løbet af januar.

»Vi har dygtige soldater og stor erfaring med træning af sikkerhedsstyrker. Det er noget vores samarbejdspartnere værdsætter, og derfor vil de gerne samarbejde med det danske forsvar. Vi har sagt ja til at deltage i træning sammen med både briterne og amerikanerne, da vi synes, at vi på den måde bedst kan bidrage hurtigt og effektivt til at hjælpe irakerne i kampen mod terrororganisationen ISIL (IS, red.),« siger Nicolai Wammen.

Udover træningsbidraget bekæmper Danmark også IS fra luften med F-16-fly. I løbet af de seneste 19 missioner har de danske fly kastet 14 bomber mod fjendtlige styrker, køretøjer og bygninger, oplyser Forsvaret. Siden første mission 16. oktober 2014 har det danske bidrag i alt fløjet 93 missioner og anvendt 74 bomber.

Powered by Labrador CMS