Flere dræbt efter uvejr i Tyskland

I store dele af det nordlige og østlige Tyskland meldes der om store træer, der er væltet i voldsom storm.

Et træ er væltet ned over en villa i Berlin under en storm, der har raset over det nordlige og østlige Tyskland. Foto: Jens Dudziak/AFP
Foto: Jens Dudziak/AFP

Udgivet Opdateret

Seks mennesker er døde under en meget kraftig storm i det nordlige og østlige Tyskland. Mange steder er store træer væltet.

Fem af dødsofrene befandt sig i en bil, da vinde af stormstyrke fik træer til at vælte ned over køretøjet i den østlige delstat Brandenburg.

Mecklenburg-Vorpommern, Berlin og Hamburg blev også ramt med stor kraft af stormen.

En sjette person er af politiet meldt omkommet nær grænsen til Polen.

Flere kvæstet af træer

Adskillige mennesker er kvæstet af væltede træer i Berlin. Træer blev rykket op ved rode af det voldsomme uvejr. Huse er beskadiget, og biler og motorcykler er væltet.

Torsdag aften opfordrede redningstjenesten i Hamburg stadig byens borgere til at blive inden døre.

Redningstjenesten i Berlin har erklæret alarmtilstand i Berlin og siger, at det ikke kan holde trit med de par hundrede alarmopkald, man har modtaget.

Danskeres skæbne uvis

Deutsche Bahn har aflyst togafgange i Niedersachsen, Slesvig-Holsten og Bremen. Flere flyafgange har været udsat i lufthavnene i Berlin, og der har været aflyste fly fra Hannover og Bremen.

I havnebyen Wilhelmshaven rev en kran på 1000 ton sig løs af sin forankring og blev ødelagt, da den faldt i havnen.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Udenrigsministeriets Borgerservice angående danskere med ophold i Tyskland i skrivende stund, men det har ikke været muligt at få nogle oplysninger om danskere i de berørte områder.

Powered by Labrador CMS