Flere får tarmkræft - disse fødevarer bør du undgå

En meta-analyse af 28 undersøgelser viser, hvad der måske kan reducere risikoen for tarmkræft

Mad, sundhed, kost, diæt, kostråd, vægt, vægttab
Offentliggjort Sidst opdateret

Antallet af personer under 50 år, der diagnosticeres med tarmkræft, er steget markant, og forskere fra Flinders University i Australien peger på kostvaner som en mulig årsag. 

En meta-analyse af 28 undersøgelser viser, at sunde kostvalg kan reducere risikoen for tarmkræft.

Det skriver Illustreret Videnskab.

Fast food og sukker 

Usunde kostvaner med højt indhold af rødt- og forarbejdet kød, fast food, raffineret korn, alkohol og sukkerholdige drikke øger risikoen for tarmkræft. 

Ernæringsepidemiolog Yohannes Melaku, understreger vigtigheden af at vælge en anti-inflammatorisk kost for at bekæmpe denne udvikling.

Powered by Labrador CMS