Flere kendte og kongelige fejler det samme som kronprinsen

Rigtig mange danskere er blevet opereret for en diskusprolaps - deriblandt kronprins Frederik. Her kan du se billeder af kongelige og kendte med diskusprolaps.

Udgivet Opdateret

Listen over danske kendte med diskusprolaps er lang, og rigtig mange har været igennem et smertefuldt forløb i forbindelse med rygskaden.

Deriblandt Danmarks kommende konge, kronprins Frederik, der har været nødt til at aflyse alle aftaler i sit travle program, mens han kommer sig over sin skade.

Han er dog langt fra den eneste danske kongelige eller kendte med diskusprolaps.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke andre kendte og kongelige, der har døjet med den samme smertefulde skade.

Kendte med diskusprolaps: Fredes far havde det også

Blandt de kongelige og kendte med diskusprolaps er også kronprinsens afdøde far, prins Henrik.

Tilbage i 1995 blev prinsgemalen opereret for den samme skade som sin søn, efter at han i flere år havde døjet med dårlig ryg.

Derudover har også kronprinsens tidligere svigerinde, Grevinde Alexandra, haft den smertefulde og operationskrævende skade.

Hun fortalte dengang til Billed-Bladet, hvor smertefuld skaden er.

– Jeg havde fire måneder, hvor jeg ikke kunne sidde ned bare to sekunder. Jeg spiste stående. Jeg holdt møder stående. Og den nervesmerte, man har, er den værste smerte, man kan forestille sig. Den skærer igennem kroppen på én som et lyn fra en blå himmel, sagde Alexandra dengang til Billed-Bladet.

Grandfætter-konge led også af diskusprolaps

Også den svenske Kong Carl Gustaf, som er kronprinsens grandfætter på sin mors side, fik i 2016 konstateret en diskusprolaps.

Det betød en uges pause for kongen, så han kunne komme sig helt efter operationen. Han gennemførte dog stadig flere ting i sit program, der dog var afpasset, så han kunne passe sin genoptræning.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad diskusprolaps er for en skade:

Ramt af en diskusprolaps: Sådan er udsigterne

Powered by Labrador CMS