Flere kommuner vildleder om badevand

Foto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Det kan være en af sommerens helt store glæder at springe i det forfriskende danske badevand.

Men flere steder i landet er kvaliteten af badevandet slet ikke så god, som det fremgår af kommunernes hjemmesider.

Ved Gl. Løgten Strandkro i Syddjurs Kommune var badevandskvaliteten i top med karakteren »udmærket« på kommunens hjemmeside. Men stranden hører i virkeligheden til 16 strande i Danmark, hvor kvaliteten af vandet er ringe ifølge EU-reglerne, skriver Politiken.

Informationerne er dog efter avisens henvendelse blevet rettet på kommunens hjemmeside.

Også i Sønderborg er det uklart, om det er en god idé at dyppe kroppen i Augustenborg Fjord ved stranden nær Madeskoven. Ifølge kommunen har vandet fået karakteren »god« i 2014 og 2013. Men på Naturstyrelsens oversigt over badevandet, står der, at stranden har fået bundkarakteren »ringe« fire år i træk.

Kloakvand flyder ud

Direktør i Friluftsrådet Jan Ejlsted mener, at kommunerne bør stille de korrekte oplysninger til rådighed for borgerne.

Han er forarget over situationen i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor en populær strand inde i Ringkøbing Fjord ved Bork Havn, de seneste fire år har fået karakteren »ringe«. Der flyder nemlig kloakvand fra nærliggende sommerhusområder via vandløb ud i fjorden ved stranden, der blandt andet benyttes af børn til at lære at surfe.

Det bliver dog oplyst på stranden, at badning frarådes ved kraftigt regnvejr. Men ifølge Politiken står der på kommunens hjemmeside, at »denne strand har god badevandskvalitet«.

»Man kan faktisk blive rigtig dårlig af at bade et sted, hvor der ikke er god badevandskvalitet. Når der oven i købet er børn involveret, synes jeg ærlig talt, at kommunen skulle vise ansvarlighed, lukke den strand og se at få løst problemet,« siger Jan Ejlsted til Politiken.

Formand for Teknik-og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune Ole Kamp (V) forsikrer dog over for avisen, at så længe der ikke et badeforbud, er der ingen fare ved at bade i vandet.

Powered by Labrador CMS