Flertal af ansatte vil genoptage arbejdet: SAS forventer normal flyafvikling

Foto: SAS.
Udgivet Opdateret

Der er godt nyt til de mange flypassagerer, der de seneste dage har været ufrivillige gidsler i den dramatiske konflikt, der har udspillet sig mellem SAS og selskabets kabinepersonale.

Strejken meldes afblæst, og et flertal af de 1300 medarbejdere ventes at have meddelt selskabet, at de er parat til at genoptage arbejdet.

Og dermed kan flypassagererne se frem til at kunne komme af sted rettidigt, oplyser SAS.

»Vi har en stor gruppe medarbejdere, der har meldt sig parat, og det betyder, at vi kan normalisere driften,« siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef hos SAS.

Det er uvist, om samtlige medarbejdere har tænkt sig at genoptage arbejdet. SAS stillede søndag aften et ultimatum, der bød, at hver enkelt ansat inden klokken 12.00 mandag skal meddele selskabet, om vedkommende ønsker at genoptage arbejdet.

Og det ultimatum står fortsat ved magt, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

»Vi har bedt alle medarbejdere om at melde ind. Hvis ikke, så er næste skridt, at man vurderer, at den pågældende medarbejder ikke har i sinde at opretholde sit ansættelsesforhold,« siger hun. Hun understreger dog, at der kan være medarbejdere, der har været på arbejde eller på ferie, som ikke har haft lejlighed til at melde ind, hvorfor de vil være undskyldt.

Talsmand for medarbejderne, Jakob Esposito, oplyste tidligere mandag, at der sandsynligvis vil komme en strejke igen senere, når de 147 medarbejdere formelt bliver overdraget til Cimber. SAS melder sig dog parate til at »drøfte uoverensstemmelserne«.

»Vi har sagt, at vi er villige til at indgå drøftelser om uoverensstemmelser, hvis der er interesse for det,« siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Spørgsmål: Altså drøftelser, ikke forhandlinger?

»I første omgang drøftelser«.

Powered by Labrador CMS