Flertal vil redde autoværksted fra kæmpeskat

De Konservative holder landsråd i Herning.De konservatives folketingsgrupper, fra venstre er det Rasmus Jarlov, Brian Mikkelsen, Mette Abildgaard, Søren Pape Poulsen, Mai Mercado og Naser Khader.
Udgivet Opdateret

Man skal ikke betale skat af en værdi, man ikke har, mener et flertal på Christiansborg ifølge Politiken.

Ejeren af et mindre autoværksted på Nørrebro i København skal derfor ikke betale 2,4 millioner kroner i ejendomsskat af en grund, som han om fire et halvt år skal levere tilbage til kommunen for 50.730 kroner, og andre borgere skal heller ikke kunne ende i samme situation.

Fredag behandlede Folketinget et forslag om, at ejere af grunde, der er styrtet i havet, skal kunne fritages for at betale grundskyld, fordi deres ejendom er forsvundet.

“Virker helt komisk”

Og grundejere, der har pligt til at levere deres ejendom tilbage til kommunen for et beskedent beløb, skal kun betale skat af dette beløb, mener den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen (K), der fik bred opbakning til forslaget.

»Det virker jo helt komisk, at man har et system, hvor man skal betale en astronomisk sum i grundskyld, når man skal aflevere sin ejendom tilbage for 50.000 kroner«, sagde han.

Ændringsforslaget, som skal fastslå, at en ejendom med hjemfaldspligt skal vurderes og beskattes efter det, den er værd, får umiddelbart støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten, SF, Alternativet og de Radikale.

Skal sælge for 50.750 kroner

Autoværkstedet på Nørrebro fik i sidste måned besked om, at Skat havde forhøjet værdien af værkstedets grund i Rådmandsgade i København fra 5,6 millioner til 13,4 millioner kroner, fordi Københavns Kommune havde vedtaget en ny lokalplan for området, og den nye vurdering giver en årlig regning i ejendomsskat på 477.662 kroner.

Værkstedsejer Leif Mathiesen fik sin revisor til at protestere mod den nye vurdering, fordi der er hjemfaldspligt på grunden, så han i april 2020 skal levere den tilbage til kommunen for 50.730 kroner.

Powered by Labrador CMS