Flygtede fra nazisterne: Nu er forfatter død

Børnebogsforfatteren Judith Kerr, der sammen med sin tyske familie flygtede fra nazister inden anden verdenskrig, døde onsdag.

Udgivet Opdateret

Judith Kerr, der har skrevet børnebøgerne om katten Mog, der på dansk er kaldes Mugge, døde onsdag. Hun blev 95 år. Hun døde efter et kort sygdomsforløb.

Det bekræfter hendes udgiver HarperColllins til The Telegraph.

Imponerende liv

Judith Kerr var en arbejdshest uden lige. Hun både skrev og illustrerede selv sine bøger, der ofte havde dyr i hovedrollen.

Forfatteren blev født i 1923 i Tyskland. Og i forbindelse med nazisternes indtog i landet, flygtede hun og familien, fordi hendes far Alfred Kerr offentligt havde ytret sine negative meninger om nazisterne i sine bøger.

De drog først til Schweiz og så til Frankrig, før de endelig slog sig ned i Storbritannien. Her blev Judith Kerr resten af livet.

Stadig i oplag

Børnebogsforfatterens største hit må siges at være The Tiger Who Came To Tea, som har solgt over fem millioner kopier, siden bogens udgivelse i 1968. Og faktisk er trykningen af netop denne bog aldrig holdt op. Det er fortsat en bestseller.

Ifølge hendes udgiver arbejdede Judith Kerr til det sidste, og med hendes mere end 50 år hos HarperCollins, har arbejdet været en livslang lyst for hende. Det forventes, at hendes sidste bog udgives i juni.

Powered by Labrador CMS