For mange aner for lidt om forsikringer

Det kan blive dyrt ikke at have forsikringerne i orden. Ny undersøgelse viser, at 20 procent af unge mennesker ikke har netop det.

Udgivet Opdateret

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har ordentlig styr på dine forsikringer. Der findes mange forskellige forsikringer, og det kan da være lidt af en jungle af finde rundt i.

Ny undersøgelse bestilt af forsikringsselskabet Codan peger på, at alt for mange unge især ikke har forstået, hvad det drejer sig om, når der tales forsikring.

Her fremgår det nemlig, at 22 procent af danskerne mellem 16 og 30 ikke faktisk ikke føler, de har styr på deres forsikringer, eller hvordan de er dækket.

– Det er problematisk, hvis det betyder, at en masse mennesker står uden en forsikring, der dækker dem i tilfælde af for eksempel tyveri, uheld eller ulykker, eller de ikke ved, hvordan de er dækket, hvis uheldet er ude. Et tyveri, uheld eller ulykke kan koste mange tusinde kroner i udgifter til nyt udstyr eller genoptræning, som de unge typisk ikke lige har liggende, siger Camilla Amstrup, privatkundedirektør i Codan.

Tjek op på det

I samme undersøgelse fremgår det desuden, at 12 procent af de unge, der ikke længere bor hjemme, faktisk slet ikke har en selvstændig forsikring. Det kan blive et særlig stort problem.

Nogle forsikringsselskaber lader de unge være dækket af forældrene, til de fylder for eksempel 21, men hvis ikke er de ikke dækket, hvis de kommer galt afsted, skal ud og rejse eller får stjålet cyklen.

Camilla Amstrup har derfor en vigtig anbefaling.

Hun anbefaler konkret, at de unge får prioriteret at undersøge, hvordan de er dækket, uanset hvor adressen er. For der kan også være forskel på forsikringsbetingelserne som både hjemmeboende og med egen adresse.

Powered by Labrador CMS