Forbrugerrådet: Du skal møde i lufthavnen selvom dit fly er aflyst

Foto: ERIK REFNER/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hvis dit fly bliver aflyst på grund af strejken i Norwegian, har du ret til enten at få ombooket din billet eller få pengene tilbage.

Uanset hvad du vælger, er det en god idé at møde op i lufthavnen, lyder rådet fra Asta Ostrowski, der er seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk:

»Selvom der måske har stået på hjemmesiden, at dit fly er blevet aflyst, så er det nogle informationer, der ændrer sig hele tiden – og vi har også oplevet, at Norwegians hjemmeside ikke nødvendigvis er helt opdateret,« siger hun og fortsætter:

»Så man kan risikere, at ens fly flyver alligevel, og så mister man muligheden for at få pengene tilbage. Man får bedst sine rettigheder, hvis man møder op i lufthavnen.«

Normalt har man ret til økonomisk kompensation, når ens flyafgang bliver aflyst – men det gælder ikke, når det er en strejke, der er årsagen.

»En strejke er det, der hedder en særlig omstændighed, og det betyder, at man mister retten til økonomisk kompensation. Man får ikke økonomisk erstatning for forsinkelser eller aflysninger som følge af strejke. Men mens man venter, har man ret til forplejning og overnatning,« forklarer Asta Ostrowski.

Den skandinaviske pilotstrejke i Norwegian ventes at berøre 35.000 rejsende og rammer trafikken mellem de skandinaviske hovedstæder og flere indenrigsruter i Danmark, Norge og Sverige.

Adspurgt hvad man skal gøre, hvis man har billet til en Norwegian-flyafgang, der er i risiko for at blive aflyst, lyder svaret fra Asta Ostrowski:

»Jeg ville råde dig til at orientere dig på deres hjemmeside og tage ud i lufthavnen forud for din rejse, hvor du tager kontakt til Norwegian og finder ud af, om dit fly er aflyst. Og alt efter hvor meget din rejse haster, kan du vælge at få ombooket afgangen eller få pengene tilbage.«

Hvis man er utilfreds med den behandling, man får, kan man klage ved Trafikstyrelsen, hvis man udelukkende har købt en flybillet. Har man købt en pakkerejse, som består af flere dele – eksempelvis fly og hotel eller fly og biludlejning – er det Pakkerejse-ankenævnet, man kan klage til.

Powered by Labrador CMS