Forsamlingsforbud ændres markant fra denne dato

Først 100 personer - så 200. Der er dog et men.

Udgivet Opdateret

Folketingets partier er enige om, at forsamlingsforbuddet bliver 100 personer per 8. juli. Og 200 personer 8. august for visse arrangementer. Det oplyser Justitsministeriet.

Fra i dag, mandag, er forsamlingsforbuddet allerede hævet fra 10 til 50 personer.

Men planen bliver kun til noget, hvis alt går godt. Sådan lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

– For vi skal huske, at det hele stadig afhænger af, at vi hver især følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Holder afstand, vasker hænder ofte, passer på hinanden og så videre.

– Og hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på.

– Jeg ser frem til drøftelserne med partierne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Indkalder til drøftelser

Hækkerup henviser til drøftelser om antallet af tilskuere til superligakampe. Og om at kunne afholde private fester i kommercielle lokaler, eksempelvis bryllupper, til senere end midnat.

Nu bliver der mulighed for at holde et bryllup af de større. Hvis alt går som planlagt. Foto: Colourbox.
Nu bliver der mulighed for at holde et bryllup af de større. Hvis alt går som planlagt. Foto: Colourbox.

Det bliver kulturministeren, sundhedsministeren samt Hækkerup, der vil indkalde til drøftelser vedrørende et forsøg med afvikling af superligafodbold med flere end 500 tilskuere. Det skal kunne ske på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

– På baggrund af forsøget vil sundhedsmyndighederne, politiet og eventuelt andre relevante myndigheder evaluere, om det er foregået sundhedsmæssigt forsvarligt, skriver Justitsministeriet.

Sundhedsministeren og justitsministeren vil indkalde til drøftelser om afholdelsen af private fester i eksempelvis restauranter.

Åbning i gang

Mandag blev der mulighed for at åbne blandt andet fitnesscentre.

Landets største kæde Fitness World meddelte tidligere mandag, man er klar til at slå dørene op torsdag.

– Natten til mandag fik vi retningslinjerne fra myndighederne, og nu gælder det om at få vores godt 4.000 medarbejdre tilbage på arbejde. Vi glæder os til at hjælpe medlemmerne tilbage i de gode træningsvaner fra på torsdag og knokler lige nu på højtryk for at sikre de nye forholdsregler og rammer for en sikker genåbning i vores mere end 175 centre over hele landet, fortæller direktør i Fitness World, Lars Frødstrup.

Succes i andre lande

Fitness World åbner dørene igen torsdag morgen klokken 06 og står klar til at tage imod medlemmerne og hjælpe dem tilbage i de gode træningsvaner under trygge omstændigheder.

I Schweiz genåbnede Fitness World sine 40 centre for tre uger siden, og i lørdags slog kæden dørene op for centrene i Polen.

Genåbningen har været en succes, og her oplever man, at de glade medlemmer udviser hensyn til hinanden og er gode til at følge de nye retningslinjer.

De erfaringer vil virksomheden naturligvis trække på, når der nu genåbnes i Danmark.

Powered by Labrador CMS