Forsvarer: Peter Madsen tager det som en lille sejr

Peter Madsen er glad for, at hans forklaring om hændelserne omkring Kim Walls død nu er kommet ud til offentligheden, fortæller hans forsvarer.

Udgivet Opdateret

Tirsdag valgte dommeren i Københavns Byret, at retsmødet om forlængelsen af Peter Madsens varetægtsfængsling skulle foregå for åbne døre.

Dermed fik offentligheden for første gang kendskab til den drabssigtede raket- og ubådsbyggers forklaring om, hvad der skete i ubåden UC3 Nautilus, da den svenske journalist Kim Wall døde under en sejltur med Peter Madsen.

Dommerens beslutning om at lade pressen og den øvrige offentlighed følge med i retsmødet glæder Peter Madsen. Det fortæller hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til BT.

– Han er glad og lettet over, at han kunne komme ud med sin forklaring til offentligheden, og om man så tror på det, han siger, er uvedkommende. Han har hele tiden haft en lyst til at fortælle offentligheden, hvad der er sket, allerede i grundlovsforhøret, så han tog det som en lille sejr, at han kunne komme med den forklaring i retten. Det var hans store ønske, siger hun til BT.

Ifølge forsvarsadvokat Betina Hald Engmark var det en lettelse for drabssigtede Peter Madsen at få sin forklaring ud til offentligheden. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Ifølge forsvarsadvokat Betina Hald Engmark var det en lettelse for drabssigtede Peter Madsen at få sin forklaring ud til offentligheden. Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Ved retsmødet blev Peter Madsens varetægtsfængsling forlænget i fire uger på begrundet mistanke om manddrab og usømmelig omgang med lig. Peter Madsen nægter sig skyldig i drab og erkender kun delvist sigtelsen for usømmelig omgang med lig, da han nægter at have parteret Kim Walls lig. Peter Madsen har kæret fængslingen.

Retten afgjorde også, at Peter Madsen skal mentalundersøges. Peter Madsen protesterede mod afgørelsen, og derfor er han blevet tvangsindalgt på en en retspsykiatrisk afdeling for at få gennemført undersøgelsen.

Her er Peter Madsens forklaring i hovedtræk

null

– Min klient protesterer ud fra den betragtning, at anklagemyndigheden lægger meget vægt på, at det er en vurdering af farlighed, siger Betina Hald Engmark til BT.

 

Powered by Labrador CMS