Fremadstormende sportsstjerne fundet myrdet på banen

Kun 22-årige Celia Barquin, der i juli vandt europamesterskabet i amatørgolf, er blevet fundet dræbt på en golfbane i USA.

Celia Barquin kunne i juli måned kalde sig europæisk mester i golf for amatører. Hun nærmede sig sit gennembrud som professionel. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Mandag morgen blev liget af den kun 22-årige spanske golfspiller Celia Barquin fundet på golfbanen Coldwater i Iowa i USA.

En mand er siden blevet anholdt for drabet på Celia Barquin, der i juli måned vandt europamesterskabet i golf for amatører. Barquins liv blev fundet i en sø på golfbanen, og hun var blevet stukket gentagne gange, skriver The Guardian.

Celia Barquin boede i USA, hvor hun læste til civilingeniør på Iowa State University.

En 22-årig mand er blevet anholdt og sigtet for mordet på den 22-årige golfmester. Ifølge sagens dokumenter har manden en lang og plettet straffeattest bag sig, hvor han blandt andet er dømt for vold mod en ekskæreste.

Sorg i USA og Spanien

Nyheden om den spirende golfstjernes død har vakt stor sorg både i USA og hjemlandet Spanien.

I en pressemeddelelse udtaler direktøren for atletikafdelingen på Iowa State University, Jamie Pollard, at man er meget berørt over tabet på en elsket studerende:

– Hun havde et smittende smil og en skøn personlighed, og alle, der var heldige nok til at kende hende, var heldige, siger Jamie Pollard.

I hjemlandet mindes den 22-årige golfspiller også. I hjembyen Reocin har borgmester Pablo Diestro – der underviste Celia Barquin i matematik i folkeskolen – følgende kommentar til sportsavisen Marca:

– Hun var en hårdtarbejdende pige, der var elsket af hele byen. Det er en stor tragedie, som vi har svært ved at fatte.

– Hun var en mønsterelev. En bemærkelsesværdig pige og en dygtig studerende, siger Pablo Diestro til Marca.

Nærmede sig gennembruddet

Selv om Celia Barquin formelt stadig var amatør, nærmede hun sig sit gennembrud i det professionelle golf-felt.

Efter hendes EM-sejr i juli havde hun sikret sig kvalifikation til næste års British Open, ligesom hun også var videre til anden runde i kvalifikationsturneringen til kvindernes LPGA Tour i USA.

Den spanske golfstjerne Azahara Muñoz mindes Celia Barquin på Instagram i dette rørende opslag:

Powered by Labrador CMS