Frygtelig besked lige før tid: Julens nektar er udsolgt

Der er udsolgt - så du skal være ekstra hurtig, hvis du skal nå at have fat i den populære juledrik.

Udgivet Opdateret

Julen er udsolgt. I hvert fald i Fredericia. Eller i hvert fald på det lager i byen, hvor man normalt i disse dage finder juleøl. Der er nemlig ikke mere af den gyldne væske klar til at køre til varehuse, beværtninger og små købmænd over hele landet.

– Det er rigtigt, vi har simpelthen udsolgt, siger Kasper Elbjørn, pressechef ved Carlsberg, til Newsbreak.dk.

Pressechefen uddyber, at det er Tuborg Julebryg og Carls Jul, der ikke er mere af på lager.

– Der er dog stadig noget i butikkerne og beværtninger, siger han, men mener også, man skal skynde sig, hvis man skal være sikker på at få lidt til ganen inden jul.

Det første, der røg, var Tuborg Julebryg på dåse i sidste uge. Så kom turen til Carls Jul, bryg i kasser og nu også fadøllet.

Hører til sjældenhederne

At have udsolgt før jul af øllene er ikke noget, der sker hvert år.

– Vi har prøvet det før for mange år siden, men ikke i nyere tid. Og det er første gang med Carls Jul, siger Kasper Elbjørn.

Hvorfor, de to øl er udsolgt, har han også et bud på.

– Danskerne er glade for traditioner. Vi ved, at julebryggen, der kom i 1981, betyder meget for folk. Det kan vi også se til J-dag (den dag, hvor julebryggen ‘frigives’. red.), siger Kasper Elbjørn.

Om det derudover er marketing eller en – ifølge pressechefen – forbedret smag, må tiden vise.

– Vi prøvede at tilsætte lakrids sidste år, siger han.

Ting tager tid

Det er ikke muligt bare at brygge noget mere øl, for den er undervejs i en rum tid.

– Det tager cirka tre uger, så vi kan ikke nå at sætte noget nyt over, siger Kasper Elbjørn.

Sådan at have udsolgt er en både-og ting i Carlsberg-gruppen.

– Vi tager det seriøst. Vi er både stolte og ærgerlige over, der er udsolgt, siger Kasper Elbjørn.

Det bliver undersøgt

Han vil dog også gerne slå på tromme for, at man hos Carlsberg i løbet af året vil forsøge at finde svaret på, hvorfor det i år er gået ekstra godt.

Er det ikke bare fordi, I ikke har brygget nok?

– Nej, vi har faktisk brygget mere i år, end vi plejer.

Løber I tør næste år?

– Det håber vi ikke. Omvendt er det vel ikke det værste, der kan ske for et bryggeri. Så har man jo gjort et eller andet rigtigt, slutter Kasper Elbjørn med smil i stemmen.

Powered by Labrador CMS