Fyret: Ikke god nok til DR

Radiovært Alex Nyborg Madsen gik forbi en del grædende kolleger på vej ud af DR-Byen

Udgivet Opdateret

Den kendte radiovært Alex Nyborg Madsen er en af de medarbejdere, der er blevet afskediget i DR's store fyringsrunde.

Det oplyser han i et opslag på sin private Facebook-profil, skriver Se og Hør.

- Det er hårdt at skulle forlade et hus, der har været en væsentlig del af mit voksne liv og svært at acceptere, at jeg ikke skulle kunne bidrage med noget fremadrettet, skriver han ifølge mediet.

Den 62-årige radiovært bekræfter fyringen over for Ekstra Bladet. Til mediet siger han, at han er ramt, men han havde en klar fornemmelse af, at det ville ske.

Passede ikke ind

- Jeg har gennem flere år fornemmet, at jeg ikke passede ind i den strategi, der er i DR, og jeg har taget mange kampe med mine nærmeste chefer om, at det hele ikke behøver at være så mainstream, siger Alex Nyborg Madsen.

Han har bestyret en lang række musikprogrammer i DR siden 1984. I et par år var han også musikchef for DR's P3 og P4.

Tilbage i 1995 interviewede han en ung kronprins Frederik i radioprogrammet "Maskinen".

Faktisk gentog de interviewet i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag i 2018. Denne gang havde de også selskab af DR-journalist Anders Agger, som har lavet dokumentarserien "Kongehuset indefra".

- Det er jo hele min identitet

Alex Nyborg Madsen startede i DR som freelancer for 38 år siden. Siden har han af flere omgange været ansat som fastansat og freelancer, skriver Ekstra Bladet.

- Det er jo hele min identitet at være radiovært. DR-vært Alex Nyborg Madsen. Nu skal jeg finde på noget andet at kalde mig, siger han til mediet.

Sideløbende med radiokarrieren har Alex Nyborg Madsen dyrket egen musikerkarriere som forsanger i kopibandet Led Zeppelin Jam og i flere andre bands: Witch Cross, Harlot og Savage Affair, ligesom han har medvirket i flere spillefilm.

ALEX NYBORG MADSEN

Alex Nyborg Madsen (født 1. august 1960 i Frederiksværk er en dansk sanger og radiovært. Han har været medlem af flere bands, blandt andre Witch Cross, Savage Affair, Harlot, Ache og Led Zeppelin Jam.

Som radiovært har han været vært på forskellige programmer på Danmarks Radio og som skuespiller i tre film.

Alex Nyborg Madsen er oprindeligt uddannet reservedelsekspedient hos den lokale VW- og Audi forhandler i Frederiksværk.

I 1984 havde Madsen sin debut som radiovært. Han har siden været vært på bl.a. DAB-kanalen DR X, på DR P3s Fredagsbaren og DR P4s program Madsen.

Desuden har han indspillet demo og udgivet et album og et par singler i 1984 med heavy metal-bandet Witch Cross og et tillæg til det. I 1985 var han kortvarigt med medlem af det danske rockband Ache ved gendannelsen i 1985, der kun varede ét år. Madsen har spillet i flere år med bandet Harlot, og de indspillede et par album og turnerede rundt i Danmark, Tyskland og Holland.

Siden 1990 har han været medlem af det danske poporkester Savage Affair og har på samme tid været medlem af Led Zeppelin Jam, der er en dansk hyldest til heavyrockorkestret Led Zeppelin.

Alex Nyborg Madsen har endvidere medvirket i tre danske biograffilm. Disse er henholdsvis familiefilmen Hannibal og Jerry fra 1997, Italiensk for begyndere fra 2000 og Der var engang en dreng fra 2006.

I 2006 blev han slået til ridder af Dannebrogordenen. Han har desuden er personligt venskab med Kronprins Frederik.

Kilde: Wikipedia

Ifølge Se og Hør skriver radioværten på Facebook, at han tirsdag er gået forbi en del grædende kolleger på vej ud.

47 er blevet fyret

Han fortæller samtidig, at han stadig vil holde af idéen om DR, selv om han selvfølgelig ikke har helt så varme følelser for den nuværende ledelse, som han beskriver det.

Tirsdag har 47 medarbejdere fået besked om, at de ikke længere skal arbejde hos DR. Det skriver fagbladet Journalisten på baggrund af en nyhed på DR's intranet, som fagbladet har set. Der var tidligere lagt op til 60-70 afskedigelser.

Alex Nyborg Madsen er blevet fyret på DR efter 38 år.
Alex Nyborg Madsen er blevet fyret på DR efter 38 år.
Powered by Labrador CMS