Gammel kvinde kaster mønter i flymotor for at få en sikker rejse

Hun havde bare ikke lige tænkt over, at det kunne få flyet til at falde ned.

Hvad ville du gøre, hvis nogen kastede mønter ind i flymotoren, lige som du var i gang med at gå om bord på flyet?Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Der er mange ting, der kan forsinke et fly. Dårligt vejr, meget traffik i luften og nu også møntkastende ældre kvinder.

Et kinesisk fly fra Shanghai til Guangzhou blev nemlig forsinket i flere timer, efter en ældre kvinde kastede mønter i en af flyets motorer for at sikre sig held på rejsen og at komme sikkert frem. Det skriver South China Morning Post.

Kastede mønter på vej ind i flyet

Passagerer, der var i gang med at gå om bord på flyet, så en ældre kvinde, der kastede mønter i motoren for at få “velsignelser” til rejsen. Kvinden kastede mønterne i motoren, da hun var på vej op af trappen og ind i flyet. De andre passagerer fortalte stevardesserne om, hvad kvinden havde gjort og en efterforskning gik i gang.

Ifølge flypersonalet var kvinde omkring 80 år gammel og var ikke særlig mobil. Hun rejste sammen med sin mand, datter og svigersøn.

Efter en undersøgelse af flyet, fandt lufthavnspersonalet ni mønter i en den ene motor. Ironisk nok kunne kvindens forsøg på at få en sikker rejse have gjort det præcist omvendte.

Beijing forbyder folk at flyve

Kaptajnen er eftersigende blevet hørt sige, at metallet, hvis det var blevet suget ind i motoren, kunne have resulteret i alvorlige skader. Endda motorfejl.

Til sidst fik flyet lov til at lette. Det blev godt nok fem timer forsinket, men i det mindste faldt det ikke ned på vejen.

Rejsende fra Kina har været skyld i flere sikkerheds problemer igennem de seneste år, heriblandt at åbne nødudgange og overfalde stevardesser. Beijing har derfor lavet en såkaldt black list for turister. Her står navnene på dem, der er forbudt at flyve.

Powered by Labrador CMS