Gårdbrand: Mor springer fra flammer med treårig datter

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

To personer er kørt til skadestuen for observation for røgforgiftning efter brand på gård nord for Varde.

En hund var en af årsagerne til, at en 27-årig mor og hendes lille datter tilsyneladende slap uskadt fra en voldsom brand i en gård nord for Varde sent onsdag aften.

– Der har været en gårdbrand på Debelvej i Outrup. Stuehuset er udbrændt. På gården bor et ungt par, men manden var på natarbejde. Kvinden var derfor alene hjemme med parrets treårige barn, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ritzau.

– Kvinden vågner ved, at deres hund gør. På det tidspunkt er stuehuset røgfyldt. Hun sover på første sal og løber ind og tager datteren i favnen. Herefter springer hun ud ad et vindue på første sal ned på et halvtag og der fra ned på jorden, siger han videre.

Moren var nødt til at sparke en afdækning af først, før hun kunne komme til vinduet, fordi parret er i gang med at renovere.

Både hun og datteren er blevet bragt til sygehuset til observation for røgforgiftning. Kvinden er muligvis kommet til skade ved hoppet, men det står natten til torsdag ikke helt klart.

Manden er blevet underrettet om branden.

Gården har flere dyr, og politiet arbejder med at få overblik over, hvordan de har klaret branden.

– Hestene var ikke inde i stalden, da branden brød ud. De gik ude i en fold. Dyrene blev dog meget skræmt af branden og er løbet ned i den modsatte ende af marken. Lige nu er de så skræmte, at vi venter til, at de er faldet til ro, før vi nærmer os, siger Erik Lindholdt.

Politiet advarer derfor om, at nogle heste muligvis er brudt gennem indhegningen i forbindelse med branden, så bilister i området skal være opmærksomme.

– Vi arbejder lige nu på, om nogle heste er løbet ud af indhegningen, så vi undersøger, om de alle er til stede. I mørket kan vi ikke se, om nogle af dem er sluppet ud, så folk i området skal være opmærksomme, siger Erik Lindholdt.

Politiet kender endnu ikke årsagen til branden.

Brandfolk formåede at isolere branden til stuehuset og arbejder natten til torsdag på at redde staldbygningen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS