Gebyrer og afgifter kan stige: Her er de nye priser

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt nye priser i høring. Bliver de vedtaget, stiger en række gebyrer og afgifter på vejtransportområdet.

Udgivet Opdateret

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udarbejdet et udkast til en ny bekendtgørelse, som fastsætter gebyrer og afgifter på vejtransportområdet i 2019, præsenterer styrelsen i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at revisionen vil medføre en række prisstigninger.

Revisionen er sendt i høring, og der er frist den 2. oktober 2018. Med denne bekendtgørelse, såfremt den bliver vedtaget, er en række nye satser, der er følger af, at varebiler reguleres i den seneste ændring af lov om godskørsel, skriver styrelsen.

I galleriet over artiklen kan du se de ændringer, der er lagt op til.

“Det foreslås, at bekendtgørelsen delvist træder i kraft 1. november 2018 for den paragraf, der omhandler gebyrsatsen efter regning og 1. januar 2019 for den øvrige del”, står der i høringen på høringsportalen.

Selve bekendtgørelsen præsenteres i forvejen således:

Denne bekendtgørelse fastsætter bestemmelser om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter for syn, omsyn, udstedelse af legitimationskort til særtransportassistance, udstedelse af chaufføruddannelsesbevis til førere af lastbiler og busser, udstedelse af varebilschaufføruddannelsesbevis til førere af varebiler, udstedelse af chaufførkort til førere af biler til erhvervsmæssig persontransport i biler, udstedelse af tilladelser til erhvervsmæssig persontransport i biler, behandling af ansøgning om og udstedelse af tilladelse til at udføre godskørsel for fremmed regning i varebiler, behandling af ansøgning og udstedelse af tilladelse til at drive kørselskontor samt godkendelse af uddannelsessteder, kurser og udbydere heraf.

Powered by Labrador CMS