Generobrer førstepladsen

FCN spillede sig til tops i Superligaen med en 2-1-sejr over Brøndby, der ikke havde meget at byde på mandag

Udgivet Opdateret

FC Nordsjælland udnyttede gaven fra Randers, som tidligere mandag slog FC København.

Med en 2-1-sejr over Brøndby - den anden af slagsen på tre uger - spillede FCN sig tilbage på førstepladsen i Superligaen med et enkelt points forspring til FCK.

Brøndby havde en svær aften på Right to Dream Park, hvor Jesper Sørensens tropper slet ikke fik spillet til at fungere indtil ganske sent i opgøret.

Mange fejl

Brøndby-træneren havde forsøgt sig med en ny midtbane-konstellation til mandagens kamp, men det bar langtfra frugt.

Daniel Wass, Anis Slimane og Nicolai Vallys blev løbet over ende inde på midtbanen, og kampen bar i det hele taget præg af uset mange uprovokerede fejl fra Brøndby, hvilket også var skyld i Ernest Nuamahs mål til 1-0.

Et sent straffespark sørgede for Brøndbys første mål i mesterskabsspillet, og det gav også en smule håb for at få point med fra Farum, men det var ikke nok til at få uafgjort mod Superligaens nye førerhold.

11 minuter til første mål

Det er ikke længe siden, de to mandskaber mødte hinanden senest, så der blev ikke brugt meget tid på at se hinanden an.

11 minutter skulle der gå, før kampens første mål kom, da ellers rutinerede Daniel Wass mistede bolden et meget farligt sted på banen.

FCN udnyttede fejlen optimalt, da angriber Ernest Nuamah blev spillet helt fri, og den målfarlige ghaneser lagde flot bolden i kassen ved fjerneste stolpe.

Spænding i opgøret

En halv time inde i kampen blev FCN-føringen fordoblet, da venstre back Martin Frese scorede en sjælden kasse med et fantastisk langskud.

Dog blev mandagens gæster ved med at kæmpe, og det var med til at bringe lidt spænding tilbage i opgøret. Anis Slimane fik kæmpet sig til et straffespark, da han efter 73 minutter blev nedlagt af FCN-stopperen Adamo Nagalo i feltet.

Angriber Ohi Omoijuanfo sendte straffesparket sikkert i kassen, og så satte Brøndby jagten ind på udligningen, men FCN fik holdt stand på trods af flere gode chancer til Brøndby.

FCN havde faktisk bolden i mål til 3-1, men Benjamin Nygrens flotte mål annullerede VAR for offside i opspillet.

Ernest Nuamah var igen hård ved Brøndby, da holdet fra Københavns vestegn blev slået i Farum af FCN for anden gang på godt tre uger.
Ernest Nuamah var igen hård ved Brøndby, da holdet fra Københavns vestegn blev slået i Farum af FCN for anden gang på godt tre uger.

FC NORDSJÆLLAND

FC Nordsjælland er en dansk professionel fodboldklub fra den nordsjællandske by Farum. Klubben spiller i Danmarksturneringens bedste række Superligaen og har hjemmebane på Right to Dream Park i Furesø Kommune. FC Nordsjælland vandt det danske mesterskab for første gang i 2011/2012.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS