Georgisk hattrick sørger for Silkeborg-triumf i Viborg

Et hattrick af Davit Skhirtladze blev afgørende, da Silkeborg fredag ude slog naboerne fra Viborg med 3-1.

Viborg FF vs. Silkeborg IF. ALKA Superliga. Runde 14. Energi Viborg Arena. Silkeborgs Simon Jakobsen i kamp med Viborgs Søren Reese og Mikkel Rask. Foto: Bo Amstrup / Scanpix 2016

Med en sikker og fortjent sejr på 3-1 ude over Viborg avancerede Silkeborg fredag til tiendepladsen i Alka Superligaen, og overhalede samtidig fredagens modstander, der dumpede ned som nummer 12.

Georgiske Davit Skhirtladze blev med et hattrick den helt store helt for Peter Sørensens mandskab, der med sejren fik revanche for et forsmædeligt 1-5-nederlag til samme modstander tidligere på efteråret.

Det var den tredje sejr, som Silkeborg fik i denne sæson, og de er alle faldet i løbet af de sidste otte runder. Omvendt har Viborg blot hentet fem point, siden den føromtalte 5-1-sejr.

På Energi Viborg Arena fik gæsterne en drømmestart på fredagens lokalopgør. Der var blot spillet to minutter, da Nicklas Helenius fandt Davit Skhirtladze, der efter et par smarte træk gjorde det til 1-0.

I det hele taget var det en kamp, der i høj grad forløb på Silkeborgs præmisser. Gæsterne havde stor succes ved at spille sig igennem i højresiden, og det gav bonus efter en lille halv time.

Robert Skov, som kampen igennem voldte Viborg store kvaler, fandt efter nydeligt opspil Skhirtladze, der nemt kunne score sit og kampens andet mål foran et passivt Viborg-forsvar.

0-2 var pausestillingen, men i anden halvleg kom Viborg tilbage i opgøret. På et hjørnespark steg Mikkel Rask til vejrs, og så stod der 1-2, efter at gæsterne ellers havde fået reddet et forsøg på målstregen få minutter inden.

Den stilling holdte dog kun i tre minutter, inden Skhirtladze lukkede affæren. Robert Skov fik igen god plads af et passivt Viborg-forsvar, og hans aflevering behandlede georgieren efter fortjeneste.

Hjemmeholdet forsøgte at lægge pres på mod slutningen af kampen, men uden for alvor at skabe spænding om udfaldet.