Gigant-razzia: 131 personer anholdt for uhyggelige forbrydelser

I løbet af en ugelang politi-operation har ordensmagten fanget 131 mennesker mistænkt for på forskellige måder at have del i at dele billeder af børn i frygtelige situationer.

131 personer er blevet anholdt i Storbritannien for at have delt og set ulovlig børnepornografi. Genrefoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Over 130 personer er i løbet af en ugelang politi-operation blevet anholdt i England. Der er tale om personer, der alle er mistænkt for at have delt eller på anden vis haft interaktion med kompromitterende billeder og film involverende børn, skriver Independent.

Ifølge avisen er flere af de anholdte folk i højtstående stillinger, og deriblandt er en tidligere politimand, en person kendt for at stå for underholdning af børn og flere lærere.

Samtidig med offentliggørelsen af den massive indsats beder det britiske National Crime Agency (NCA) nu indgående internetfirmaer om at hjælpe ordensmagten med at indsamle og dele informationer om, hvordan de ulækre billeder og film bliver spredt på det store internet.

– Efterforskere fortsætter stadig med at håndtere et markant antal af forbrydere, deler og ser upassende billeder og film. Forbrydelsen kan forhindres, siger Rob Jones, der er NCAs chef for børnemisbrugs-efterforskning.

I 2017 modtog NCA svimlende 80.000 bekymrende henvendelser om billeder og videoer, der indeholder børn i situationer, de aldrig skal udsættes for.

Powered by Labrador CMS