Gigasuccesen bliver til tv-serie

Fans har kunnet læse, spille eller se Harry Potter som film. Nu forvandles bogsuccesen snart til en tv-serie

Udgivet Opdateret

De verdensberømte Harry Potter-bøger udkommer snart som tv-serie på streamingtjenesten HBO Max.

Det skriver tjenesten i et opslag på Twitter.

Også mediekoncernen Warner Bros. Discovery har bekræftet det i et tweet. Koncernen har tidligere produceret filmudgaverne af Harry Potter-bøgerne.

26 år senere

Hverken HBO Max eller Warner Bros. Discovery nævner udgivelsesdatoen for den kommende serie.

Deres meddelelser kommer 26 år efter, at forfatteren J.K. Rowling udkom med den første Harry Potter bog "Harry Potter og De Vises Sten".

Den udkom som film fire år efter.

Gigasuccesen har siden 1990'erne taget verden med storm, og fansene breder sig i generationer.

Daniel Radcliffe, Emma Watson & Rupert Grint (left to right) at the world premiere of Harry Potter & The Deathly Hallows Part 2 in London, England
Daniel Radcliffe, Emma Watson & Rupert Grint (left to right) at the world premiere of Harry Potter & The Deathly Hallows Part 2 in London, England

Kampen mod det onde

Sagaen handler om den unge troldmand Harry Potter, som sammen med sine venner Ron Weasley og Hermione Granger går på troldmandsskolen Hogwarts.

Plottet kredser om Harrys kamp mod Lord Voldemort - en ond troldmand, der forsøger at blive udødelig og styrte den magiske verdens regering.

Den populære bogserie udkom i februar som spil, hvor selve historien finder sted omkring 100 år før Harry Potters tid.

Har slået rekord

Spillet, der hedder "Hogwarts Legacy", imponerede anmeldere og slog salgsrekorder.

Blandt andet solgte den 12 millioner eksemplarer på to uger, hvilket resulterede i en omsætning på knap seks milliarder kroner.

Det var en lanceringsrekord for Warner Bros. Games, som står bag "Hogwarts Legacy".

Modstand for tweets

Den kommende tv-serie står i skyggen af opsigtsvækkende udtalelser fra skaberen af Harry Potter-universet, J.K. Rowling.

I en række kontroversielle tweets fra 2020 argumenterede hun for, at transkønnede kvinder ikke bør regnes for kvinder, hvilket resulterede i en voldsom storm på Twitter.

Samtidig fik det flere personer til at boykotte alt med relation til Harry Potter-sagaen, men det var ikke nok til at vælte "Hogwarts Legacy" af rekordpinden i 2023.

J.K. Rowling

J.K. Rowling, Joanne Kathleen Rowling, f. 31.7.1965, britisk forfatter.

J.K. Rowlings vej fra relativt beskedne rammer til verdensberømmelse for sine Harry Potter-bøger er næsten lige så eventyrlig som indholdet af de globalt rekordsælgende bøger.

J.K. Rowling er kandidat fra Exeter University i 1986 og underviste derefter i engelsk i Portugal. Efter et hurtigt opløst ægteskab tog hun sin datter med sig til Edinburgh i begyndelsen af 1990’erne. Dér begyndte hun at skrive, idet hun supplerede sine små indtægter som fransklærer med socialhjælp.

Den første bog i syvbindsserien om troldmandslærlingen Harry Potter, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, udkom i 1997 (da. Harry Potter og De Vises Sten, 1998).

Bogen blev overstrømmende modtaget af det unge publikum, og mange voksne læsere faldt ligeledes for J.K. Rowlings særlige kvaliteter. Det blev også til en British Book Award. Siden er fulgt seks romaner om Harry Potter.

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

J.K. Rowling står fortsat ved sine udtalelser. Senest sagde hun i februar, at hun er ligeglad med sit eftermæle.

Powered by Labrador CMS