Glistrup bakkede Don Ø op i aktionærjagt

Flemming Østergaard. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Parkens behov for at købe sine egne aktier er omdrejningspunktet i den verserende sag om kursmanipulation mod selskabet.

Underskuddet af aktier gjorde nemlig, at Jørgen Glistrup måtte købe op i Parken på fondsbørsen, og det er denne aktivitet, der har fået Bagmandspolitiet til at rejse sag mod den tidligere Parken-top.

En af de væsentligste grunde til aktie-underskuddet var bestyrelsesformand Flemming Østergaards aftale med rederiet Clipper, hvor Parken solgte 50.000 af sine egne aktier til partnere. Det skete, fordi Don Ø gerne ville have selskabet ind i ejerkredsen og måske i bestyrelsen.

Men forhandlingerne skete uden om selv samme bestyrelse, forklarede ejendomsmægler Peter Norvig i dag i retten. Han var formand før Flemming Østergaard og efterfølgende menigt bestyrelsesmedlem:

»Jeg kan ikke huske, at vi på noget tidspunkt i bestyrelsen har drøftet det. De er nogle, der er interessante at have på aktionærposter, ligesom vi havde LD. Men den har ikke været rundet i bestyrelsen,« sagde Peter Norvig.

Formandens forhandlinger var dog ikke nogen kilde til kritik fra Norvig, der bakkede fuldt op om Flemming Østergaards jagt på en nye storaktionær:

»Nej, det synes jeg var glimrende. Det var med til at understøtte hele projektet omkring Parken,« forklarede Norvig, der ikke undrede sig over, at Østergaard tog forhandlingerne i egen hånd: »Nej, det gjorde jeg ikke. Det har han gjort dygtigt før.«

Men generelt kunne Norvig ikke bidrage med væsentligt nyt til sagen. Han var ikke bekendt med det dybere indhold af aftalen med Parkens to samarbejdsbanker, FIH og Capinordi. Og han havde heller ikke kendskab til store dele af Parkens aktiehandler.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

Powered by Labrador CMS