“Godmorgen – det er politiet…”

18 personer er anholdt i en stor aktion mod skyldnere.

Politiet har vækket 18 borgere og kørt dem direkte i retten. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Mon ikke de fleste hader at blive vækket om morgenen?

For 18 borgere i Guldborgsund Kommune blev onsdag morgen nok en lidt mere træls en af slagsen – ikke bare hvad morgenvækningen angår.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gennemførte nemlig meget tidligt – fra klokken 4 – en fogedaktion i kommunen.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Det betyder i bund og grund, at politiet tog en tur rundt, vækkede og anholdt borgere, der ikke var mødt op i fogedretten. På trods af flere indkaldelser.

“Politiet har onsdag morgen gennemført morgenvækning af den mere kedelige slags af en række borgere i Guldborgsund Kommune. Siden klokken 4 har politiet afviklet en fogedaktion, hvilket betyder, at politiet er blevet anmodet om at anholde borgere, der har et mellemværende med fogedretten, og som ikke er mødt frivilligt op på trods af flere indkaldelser”, står der i meddelelsen.

18 personer anholdt

Klokken 10.30 var 18 borgere anholdt og kørt direkte til fogedretten. Nogle af de har flere sager – altså mere end en skyldner – så i alt blev 24 sager indbragt for retten.

Tre andre borgere, som det ikke var muligt at anholde, mødte frivilligt op i retten, efter at politiet havde været på deres adresse.

– Set fra politiets synspunkt er det gået godt, selv om vi naturligvis opfordrer borgerne til af egen fri vilje at møde op i fogedretten, når der kommer en indkaldelse. I modsat fald risikerer man altså at blive anholdt, hvis man møder politiet – eller i sidste instans at blive anholdt en tidlig vintermorgen, sådan som det er sket i dag, siger Casper Andersen, politikommissær fra politiet i Nykøbing Falster.

Flere besøg

Der er fortsat en række sager, hvor politiet er anmodet om at hente borgerne, og dem vil der blive set nærmere på i den kommende tid, skriver politiet endvidere i meddelelsen.

Så, bor du i området – og har et udestående med fogedretten – kan det være en ide selv at rette henvendelse. Medmindre du vil vækkes af politiet.

Powered by Labrador CMS