Gør comeback i Folketinget

Blev ikke valgt, men nu kommer tidligere minister Eva Kjer Hansen alligevel tilbage til Folketinget - for en stund

Udgivet Opdateret

Den tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen gør i en periode comeback i dansk politik.

Det skriver JydskeVestkysten.

Kjer Hansen blev ikke genvalgt til Folketinget i forbindelse med valget 1. november sidste år, hvor Venstre fik et dårligt valg og gik 20 mandater tilbage.

Efterfølgende meddelte Kjer Hansen, at hun var helt færdig med politik. Også i byrådet i Kolding.

Er førstesuppleant

Men da folketingsmedlemmet Christoffer Aagaard Melson (V) skal på barsel, gør Kjer Hansen comeback i Folketinget, da hun er førstesuppleant for Venstre i Sydjyllands Storkreds.

I en sms til JydskeVestkysten skriver Kjer Hansen, at hun er at finde i Folketinget i perioden fra 24. marts til 15. juni.

- Jeg er jo vant til at arbejde solen sort. Men det ændrer ikke på, at jeg ikke er folketingskandidat, lyder det fra Kjer Hansen.

32 år

Kjer Hansen har siddet i Folketinget i 32 år for Venstre, inden hun altså blev fravalgt af vælgerne ved 2022-valget. Hun fik 4224 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds, hvilket var mere end en halvering i forhold til folketingsvalget i 2019.

Hun har været minister for adskillige områder gennem sin karriere, og hun har blandt andet være miljø- og fødevareminister.

Her blev Kjer Hansen i 2016 tvunget til at gå af som minister, efter at De Konservative havde besluttet at trække tæppet væk under hende i den såkaldte Gyllegate-sag, der handlede om kvælstofudledninger og vandmiljø.

Eva Kjer Hansen havde egentlig droppet politik - men nu skal hun tilbage i Folketinget som barselsvikar.
Eva Kjer Hansen havde egentlig droppet politik - men nu skal hun tilbage i Folketinget som barselsvikar.
Powered by Labrador CMS