Gratis indtil på lørdag

Frem til 15. januar er influenzavaccinen gratis hvis du er fyldt 65 år - tilbuddet gælder også børn 2-6 år, der bliver vaccineret ved et pust i næsen

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man lader sig vaccinere hvis man er i risikogruppe.
Udgivet Opdateret

Tilslutningen til den årlige influenzavaccination, der gik i gang 1. oktober sidste år, har været rekordhøj.

De 350 apoteker, der tilbyder et stik mod influenza, har indtil nu vaccineret 368.000 borgere - heraf er en del i risikogrupperne, der får stikket gratis.

Det skriver Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse.

Og man kan nå det endnu.

Hvis man hører til i risikogruppen, der ikke selv skal betale for vaccinationen, er sidste chance på lørdag den 15. januar. Gravide har dog frist til 1. marts.

Kriterierne for gratis vaccination er, at man er fyldt 65 år eller er førtidspensionist, gravid, eller lider af visse kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Anbefaling

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man lader sig vaccinere, hvis man tilhører en af disse grupper.

Så er man godt rustet til influenzasæsonen, der typisk topper i februar måned.

Også børn 2-6 år anbefales at blive influenzavaccineret, og også dette gratis tilbud om vaccination udløber på lørdag.

Børn vaccineres med en såkaldt nasalvaccine, som er et pust i hvert næsebor. Det skal gentages efter fire uger. Får barnet den første vaccination nu, skal vaccination nummer to blot være klaret inden 1. marts.

Fakta om influenza

Ifølge Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen dør mellem 1000-2000 personer årligt på grund af influenza. Er der epidemi af influenza skønnes op mod 20% af den danske befolkning at blive smittet.

Ifølge Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen kan op mod 500 dødsfald potentielt forebygges hvert år, hvis den nuværende vaccinationsdækning hæves til de anbefalede 75%.

Risikogruopperne, der særligt kan drage nytte af en influenzavaccine er ældre, kronisk syge og gravide. Mere end 1.750.000 mennesker vurderes at være at finde i disse tre befolkningsgrupper.

Kilder: Sundhedsstyrelsen. 

Powered by Labrador CMS