Guide: Fem gode råd til blive mere lykkelig

Det er på tide at se glasset halvt fyldt i stedet for halvt tomt!

Udgivet Opdateret

Du kender det nok. Der farer en masse tanker igennem dit hoved i løbet af dagen, men desværre er det de negative, der sidder fast. I virkeligheden vil du gerne vende dit tankemylder, men du har svært ved at tænke positivt og ved måske ikke rigtigt, hvordan du skal gøre det. Men bare rolig, hjælpen er på vej!

Woman har nemlig fået en hel række af gode råd fra Charlotte Gundorph og dem vil vi også dele med dig. Charlotte er coach og hjælper til daglig folk med at få mere glæde ind i hverdagen. Der er tankerne vigtige.

Prøv at være i balance

Ifølge Charlotte er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt at tænke de negative tanker. Vi mennesker bekymrer os og det er helt naturligt. De negative tanker hjælper os med at opdage, at der er fare på færde.

Vores bevidsthed er dog udstyret med både negative og positive tanker og begge dele er vigtige elementer af os.

– Det handler om at være i balance i stedet for at være bange for de negative tanker og følelser, fortæller Charlotte og fortsætter:

– Du skal ikke ryge over i den boldgade, hvor du bekymrer dig for meget eller i den anden, hvor du kun kan tænke positivt og derfor bliver godtroende og naiv.

Du bestemmer selv om du er lykkelig

Men er det muligt at styre sine tanker? Kan du selv bestemme om du tænker positivt eller negativt? Kan du selv styre om du er lykkelig eller ulykkelig?

Charlotte fortæller, at lykkeforskning viser, at 50 procent af vores samlede lykke er genetisk betinget. 10 procent afgøres af ting, som vi ikke kan kontrollere. Det kan for eksempel være sygdom eller arbejdsløshed.

Men vi har selv indflydelse på de sidste 40 procent af vores lykke. Det betyder, at du kan tippe vægten! Du kan altså vælge at være mere lykkelig, hvis du vil.

Tanker er ikke virkelighed

Det er vigtigt, at du husker, hvad tanker egentlig er. Vi har en tendens til at tillægge tanker en sandhed, men tanker er ikke virkelighed.

– Det er os selv, der skaber vores tanker og dermed vores følelser. Det er et vilkår, som vi bliver nødt til at acceptere, fortæller Charlotte og fortsætter:

– Men i virkeligheden kunne vi bare lade tankerne passere. De har ikke nogen magt over os, hvis vi lader dem passere forbi.

Tanker er neutrale. De får altså kun betydning, hvis vi tillægger dem en mening, så vi skal læres os selv at se på vores tanker og ikke fra dem.

Men hvad skal du gøre, hvis dine tanker er negative og gør dig ked af det? Klik videre i galleriet ovenover for at høre Charlotte Gundorphs fem gode råd til dig, hvis du gerne vil tænke positivt.

Kilde: Woman.

Powered by Labrador CMS