Gunther fra Friends kæmper mod kræft

James Michael Tyler, der spillede Gunther i Friends, har kæmpet mod prostatakræft de seneste tre år

Udgivet Opdateret

James Michael Tyler, der spillede rollen som bartenderen Gunther i kult-serien Friends er ramt af fremskreden prostatakræft.

Det fortalte han selv ifølge blandt andet Page Six, da han mandag den 21. juni via et zoom opkald medvirkede i TV-showet 'Today'.

- Jeg er diagnosticeret med prostatakræft, som nu har spredt sig til mine knogler, forklarer han i showet, der har delt brudstykker af interviewet på Twitter.

Han fortæller samtidig, at han har kæmpet mod sygdommen i efterhånden tre år, og at den nu er på stadie fire.

- Så du ved, den ender nok med at tage live af mig, siger han.

Det kommer også frem, at kræften begyndte at sprede sig i starten af corona-pandemien, efter han havde 'misset' et lægetjek.

Har fremkaldt lammelser

James Michael Tyler var i første omgang igennem hormonbehandling, hvilket fungerede rigtig godt det første år. Men så startede spredningen til knoglerne, blandt andet ryggen, og har nu givet lammelser.

Nu står den så i stedet på kemoterapi.

Få taget en prøve

I interviewet kommer han også med en opfordring til andre mænd.

– Chancerne for mænd, der opdager sygdommen, før jeg gjorde, er meget større. Så næste gang du besøger lægen til et rutinetjek, så bed om at få taget en prøve. Det er meget let at konstatere sygdommen. Hvis den har spredt sig til knoglerne som i mit tilfælde, er den til gengæld vanskelig at håndtere, siger han.

Oprindeligt var det planen, at han fysisk skulle have deltaget i HBO Max 'Friends' genforeningen for nylig men måtte sige fra på grund af sin sygdom. I stedet var han med i et kort glimt via et videoopkald.

James Michael Tyler fyldte 59 år den 28. maj.

Powered by Labrador CMS