Hackere angriber populær hjemmegadget

Har du en Chromecast? Så er du et mål for to hackere, der i disse dage går målrettet efter sårbare Chromecasts.

Angrebet retter sig mod Googles Chromecast – den runde, sorte dims. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

I disse dage er to hackere i gang med et større angreb rettet mod de populære Chromecast-enheder, der bruges til at forbinde mobiltelefoner eller tablets med fjernsynet.

Er man blevet hacket vil ens tv vise en besked, der opfordrer en til at følge den populære Youtuber “PewDiePie”.

Hackerne udnytter en router-opsætning der gør at smart-devices som Googles Chromecast og Home kan være offentligt tilgængelige på internettet. Det skriver The Verge.

Det giver hackerne mulighed for at få kontrol over enhederne og vise videoer på det tv, enheden er knyttet til.

Hacket kaldes “CastHack” og det er to hackere, der kalder sig HackerGiraffe og j3ws3r, der står bag. En hjemmeside, de har oprettet til formålet, viser torsdag eftermiddag at de indtil videre har hacket 70.000 enheder.

Google bekræfter over for The Verge, at de har modtaget meldinger om, at kunder har oplevet, at en “uautoriseret video blev afspillet på deres tv via en Chromecast-enhed.”

De fortæller videre, at den bedste løsning for brugerne er, at slukke for det, der hedder Universal Plug and Play (UPnP) på deres router.

Hackerne siger selv, at angrebet er udført i en god sags tjeneste – de siger, at de gør det for at minde Google om deres sikkerhedsproblemer.

Powered by Labrador CMS