Hækkerup: Blev nødt til at gå

Karen Hækkerup (S) forlader posten som justitsminister. Hun skal nu være direktør i Landbrug og Fødevarer. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Justitsminister Karen Hækkerup (S) er ked af at forlade politik på nuværende tidspunkt.

Hun har hele tiden vidst, at hun en dag ville forlade politik, men det har ikke været planen, at det skulle ske nu. Tilbuddet om at blive direktør i Landbrug & Fødevarer var dog for godt til at sige nej.

Sådan lyder det fra afgående justitsminister Karen Hækkerup, der fredag har meddelt, at hun stopper i politik.

– Jeg har været folkevalgt politiker i 17 år, og jeg har hele tiden vidst, at på et eller andet tidspunkt skulle mit liv også dreje sig om noget andet, siger Karen Hækkerup (S) til TV2 News.

– Jeg havde ikke tænkt, det skulle være nu, men nu kom der et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Fristelsen var for stor. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at kaste mig over de store udfordringer som landbrugs- og fødevareerhvervet har, siger hun.

Karen Hækkerup siger samtidig, at det var en svær beslutning at forlade regeringen på et tidspunkt, hvor regeringen ligger skidt i meningsmålingerne.

– Jeg er ked af at forlade holdet, men jeg kan ikke være to steder på en gang, siger Karen Hækkerup.

I Landbrug & Fødevarers direktørstol erstatter hun den tidligere Venstre-minister Søren Gade, der meldte sin afgang i slutningen af september.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS