Halleluja, bilister: Forhadt vejarbejde lakker mod enden

Det store vejarbejde på E45 mellem Aarhus og Horsens nærmer sig sin slutning.

Det her bliver forhåbentlig et sjældnere syn på E45 syd for Aarhus. (Foto: Claus Fisker/Scanpix)
Udgivet Opdateret

Der er en længe ventet god nyhed på vej til dem, der pendler langs Jyllands hovedfærdselsåre E45. For allerede fra tirsdag den. 25 september er den store udvidelse af vejen, der er i gang mellem Aarhus og Ejer Bavnehøj færdig i den ene retning.

Aarhus Stiftstidende skriver nemlig, at Vejdirektoratet fra tirsdag morgen er færdige med udvidelsen til tre spor i nordgående retning – og dermed sættes hastighedsgrænsen op fra de nuværende 80 kilometer i timen til 130 kilometer i timen.

Et par uger senere sker det samme i sydgående retning, hvor bilisterne ligeledes vil komme til at kunne køre 130 kilometer i timen på den tresporede motorvej.

Vejarbejdet vender tilbage i 2019

Men inden pendlerne får vænnet sig alt for godt til de nye forhold, skal de dog igennem endnu en gang vejarbejde.

Der er nemlig ikke blevet lagt ny asfalt på den udvidede vej endnu, og det kan først gøres i foråret 2019. Så her vil der igen komme vejarbejde på strækningen, fortæller Vejdirektoratets Robin Højen Madsen til Aarhus Stiftstidende:

– Trafikanterne får det ekstra spor i nordgående retning nu, men må vente endnu et par uger på det ekstra spor i sydgående retning. Trafikanterne har de ekstra spor til låns, indtil asfaltsæsonen går i gang i foråret 2019. Så kommer vi tilbage på motorvejen for at lægge det sidste slidlag, så kørekomforten også bliver god. Men foreløbigt kan trafikanterne nyde den ekstra plads på motorvejen. Slidlaget på strækningen lægges først i 2019, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen til Aarhus Stiftstidende.

Powered by Labrador CMS