Halvandet års vejarbejde på motorvej starter nu

Nu går en udvidelse af Fynske Motorvej fra fire til seks spor i gang. Ventes færdig i slutningen af 2020.

Udgivet Opdateret

Vejdirektoratet går i gang med at udvide en del af Fynske Motorvej til seks spor.

Det oplyser direktoratet i en pressemeddelelse.

Udvidelsen fra fire til seks spor bliver på strækningen mellem Odense V og Nørre Aaby, der i dag er tæt trafikeret.

Fra 2010 til 2018 er trafikken på Fynske Motorvej steget med 33 procent, oplyser direktoratet.

– Det er en af landets hovedfærdselsårer, som vi går i gang med at opgradere nu. Der er både mange pendlere på Fyn og mellem landsdelene. Fynske Motorvej binder Danmark sammen fra øst til vest, men vi skal have gjort noget ved den trængsel, som trafikstigningen har medført.

– Det skal vi både af hensyn til trafikanterne, til erhvervslivet og til trafiksikkerheden, siger Robin Højen Madsen, der er Vejdirektoratets projektleder for første etape af udbygningen.

Første etape slut i slutningen af 2020

Første etape af udbygningen vil gå fra Odense V til Gribsvad og går i gang 1. april. Denne del ventes færdig i slutningen af 2020.

Efter planen vil hele strækningen være til glæde for særligt pendlerne i slutningen af 2020, der kan se frem til at spare otte minutter om dagen efter udvidelsen, oplyser direktoratet.

Vejdirektoratet har dog en bøn til kommende trafikanter på strækningen.

Holde til højre

Skal udvidelsen gøre nogen forskel, er det centralt, at en simpel færdselsregel bliver overholdt, lyder det fra Robin Højer Madsen.

– Som trafikant skal man huske at holde til højre og bruge alle tre spor. Så får man også en tidsbesparelse, som er værd at tage med, og man kommer hurtigere hjem til familien efter arbejde.

– Risikoen for at sidde fast i forbindelse med et uheld bliver også mindre, og trafikken bliver i det hele taget mindre sårbar.

Det drejer sig i alt om cirka 25 kilometer motorvej, der skal udvides.

Eftersom den sidste del af strækningen er mere kompliceret, er der brug for mere tid til at planlægge arbejdet her.

Her skal der også arbejdes

I galleriet over artiklen kan du se en oversigt over de kommende års større vejprojekter.

Oversigten stammer fra Vejdirektoratets oversigt over vejprojekter, der findes på deres hjemmeside. Her kan man foruden de igangværende projekter også læse om mulige projekter i fremtiden, der for nu blot er på tegnebrættet.

Blandt projekterne, der for tiden er i det understøttende stadie kan blandt andet nævnes en tredje Limfordsforbindelse i det nordjyske, en yderligere udvidelse af motorvej E45 i Østjylland samt den berømte Hærvejsmotorvej, der skal gå tværs gennem Jylland. På Sjælland undersøges blandt andet en østlig ringvej i København og en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Powered by Labrador CMS