Har du forsikret dit barn?

Cirka 35 procent af landets forældre har tegnet en børnesygdomsforsikring.

Nogle forsikringsselskaber dækker nyfødte børn i en vis periode – herefter skal du selv sørge for at oprette en forsikring til dit barn. Husk at tjekke, hvordan betingelserne er i dit forsikringsselskab, pointerer Advodan. (Modelfoto) Foto: /Free
Udgivet Opdateret

Flere og flere forældre forsikrer arvingerne, hvis uheldet skulle være ude, og børnene rammes af alvorlige sygdomme som muskelsvind, epilepsi og kronisk nyresvigt.

Ifølge en undersøgelse fra Epinions Danmarkspanel for Forsikringsguiden havde 35 procent af de adspurgte forældre i 2017 tegnet en børnesygdomsforsikring.

Forsikringen kan blandt andet dække et engangsbeløb under kritisk sygdom, som for eksempel kan bruges, hvis forældrene må tage orlov, eller der skal laves særlige løsninger i hjemmet.

Det kan også omfatte erstatning, hvis barnet får varige mén efter sygdomsforløbet. Og hvis det værst tænkelige skulle ske: økonomisk hjælp til begravelsen.

Om man skal tegne en børnesygdomsforsikring, er en personlig afvejning, mener underdirektør Karina Ransby fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

– Men hvis ens barn får en alvorlig sygdom, er der mange ting at forholde sig til praktisk og psykisk. Der kan komme økonomiske udfordringer og bekymringer. Og her kan en børnesygdomsforsikring fjerne en af stenene på vejen, siger hun.

Husk at tjekke

Som med alle andre forsikringer skal man dog sætte sig nøje ind i, hvad den præcis dækker, pointerer juridisk konsulent Jakob Steenstrup, som har forsikringsaftaler blandt sine fagområder hos Forbrugerrådet Tænk.

Børnesygdomsforsikringer dækker typisk ikke alle sygdomme eller alle variationer af specifikke sygdomme – for eksempel ikke alle kræftformer.

– Undersøg altid dækning, pris og behov. Faren er, at man kan blive forblændet af markedsføringen. At hvis der sker ens barn noget, så er der kun hjælp at hente, hvis man er forsikret, siger Jakob Steenstrup.

– Men vi har et socialt sikkerhedsnet herhjemme i forvejen, hvor man allerede har adgang til behandling, hjælp og økonomisk støtte alt efter situationen, tilføjer han.

Han råder til, at man også undersøger, om man i forvejen har særlige dækninger gennem sin overenskomst eller i sin forsikrings- eller pensionsordning.

Stor stigning

Hos Lokal Forsikring, som AP Pension tilbyder børnesygdomsforsikringer i samarbejde med, er antallet af tegnede forsikringer steget.

Ved udgangen af 2016 var der tegnet cirka 13.000 børnesygdomsforsikringer. I 2018 var det steget til 48.000.

Sygdomsforsikring, børn

– Børn skal have deres egen ulykkesforsikring, for de er ikke automatisk dækket af forældrenes.

– Man kan købe børneulykkesforsikringer som en selvstændig forsikring eller som et tillæg til din egen ulykkesforsikring.

– En indboforsikring dækker familiens indbo, eller hvis børnene er skyld i, at andre kommer til skade eller ødelægger andres ting. Den dækker ikke, hvis dine børn selv kommer til skade.

Kilde: Advodan.

– Vi oplever, at forældre i stigende grad efterspørger forsikringsprodukter til børn, som minder om dem, der kan tegnes af voksne. Vi vil gøre alt for vores ønskebørn, siger Michael Nørgaard Larsen, administrerende direktør i Lokal Forsikring.

Powered by Labrador CMS