Harry Potters mor blæser på anklager

I en ny podcast forsøger tidligere medlem af kontroversiel menighed at forstå J.K. Rowlings "perspektiv"

Udgivet Opdateret

Den storsælgende britiske "Harry Potter"-forfatter J.K. Rowling går ifølge eget udsagn ikke op i, hvordan hun vil blive husket.

Det siger hun i en ny podcast, som er udkommet tirsdag.

Tænker ikke over det

Den 57-årige forfatter har de seneste par år været genstand for kritik på grund af flere udtalelser om transkønnede personer.

- Jeg går ikke rundt i mit hus og tænker på mit eftermæle, siger Rowling i den første episode af podcasten "The Witch Trials of J.K. Rowling" ("J.K. Rowlings Hekseproces", red.).

- Det ville da være en opblæst måde at leve sit liv på. At gå rundt og tænke: "Hvordan kommer mit eftermæle til at være?" Pyt med det. Jeg kommer alligevel til at være død. Jeg går op i nuet. Jeg går op i de levende, tilføjer hun.

Forlod kontroversiel kirke

Podcasten, som udkommer i syv dele, består af samtaler mellem Rowling og Megan Phelps-Roper. Sidstnævnte var en del af menigheden Westboro Baptist Church, som er meget kontroversiel og kendt for sine ekstreme anti-LGTBQ-holdninger.

Phelps-Roper "forlod et liv med religiøs ekstremisme i 2012" og har siden taget afstand til kirkens udtalelser om homoseksuelle.

Anklaget af aktivister

Det tidligere Westboro Baptist Church-medlem tog fat i Rowling med håb "om at forstå hendes perspektiv", hvad angår kontroverserne om hendes udtalelser om transseksuelle.

Rowling har flere gange afvist, at hun skulle være transfobisk. Men transaktivister og flere medvirkende i "Harry Potter"-filmene har taget afstand til hende.

J. K. Rowling tænker ikke på sit eftermægle overhovedet.
J. K. Rowling tænker ikke på sit eftermægle overhovedet.

J.K. Rowling

J.K. Rowling, Joanne Kathleen Rowling, f. 31.7.1965, britisk forfatter.

J.K. Rowlings vej fra relativt beskedne rammer til verdensberømmelse for sine Harry Potter-bøger er næsten lige så eventyrlig som indholdet af de globalt rekordsælgende bøger.

J.K. Rowling er kandidat fra Exeter University i 1986 og underviste derefter i engelsk i Portugal. Efter et hurtigt opløst ægteskab tog hun sin datter med sig til Edinburgh i begyndelsen af 1990’erne. Dér begyndte hun at skrive, idet hun supplerede sine små indtægter som fransklærer med socialhjælp.

Den første bog i syvbindsserien om troldmandslærlingen Harry Potter, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, udkom i 1997 (da. Harry Potter og De Vises Sten, 1998).

Bogen blev overstrømmende modtaget af det unge publikum, og mange voksne læsere faldt ligeledes for J.K. Rowlings særlige kvaliteter. Det blev også til en British Book Award. Siden er fulgt seks romaner om Harry Potter.

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

Powered by Labrador CMS