Helena aflivede og åd sin travhest

En 24-årig kvinde fra Sverige er kommet i vælten, fordi hun valgte at spise sin travhest, efter den var blevet aflivet på grund af alvorlig skade.

24-årige Helena Ståhl er havnet i en svensk hvirvelvind, efter hun har fået sin aflivede hest i fryseren. Modelfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Ulækkert og det samme som at spise sin mor.

Det skorter ikke på voldsomme reaktioner, efter 24-årige Helena Ståhl offentliggjorde på det sociale medie Facebook, at hun havde valgt at få lavet sin aflivede hest til bøffer.

Helena fik sin hest Iffy Mant, da den var tre år gammel, men hesten var skadet.

Dårligt knæ

Iffy Mant var en travhest, og det så er det nødvendigt med en god fysik. Det havde Helenas hest ikke. En afkalkning i knæet betød, at den måtte aflives. Det fik Helena til at tage en beslutning, der deler vandene i den svenske hesteinteresserede verden.

– Jeg ville føle, at det var svært at sende hende væk med en slagtebil og ikke rigtig vide, hvad der skulle ske med hende. Jeg ville selv tage mere ansvar og sørge for at være med indtil slutningen, siger Helena til den svenske avis Expressen.

Offentliggjorde det – og fik skæld ud

Efter et stykke tid valgte den 24-årige kvinde at offentliggøre sin beslutning på det sociale medie Facebook. Her mødte hun meget blandede reaktioner.

– Nogle mener, det er godt, stærkt og tankevækkende. Andre synes, jeg er ulækker, og at det er lige som at spise sin mor eller bror.

Årsagen, afslører Helena, er, at hun overvejede at blive vegetar.

– Jeg sagde, “hvis jeg ikke kan klare at spise dette dyr, som havde det godt i sit liv, og som jeg har brug timevis på at passe, så vil jeg aldrig spise kød igen”.

I slutet av oktober fick vi veta vad felet var. En ulkalkning i höger framknä. Rätt rejäl också. Min hårde tuffa tjej…

Posted by Helena Ståhl on Sunday, 20 December 2015

Powered by Labrador CMS