Helikopter styrtet i havet: To er omkommet

Søværnet har sat gang i en stor eftersøgning omkring Samsø for at finde en helikopter, der formentlig er styrtet ned. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Mindst to er døde efter en helikopter er styrtet i havet mellem Samsø og Sjælland

To personer er fundet døde i havet efter et helikopterstyrt fredag ved middagstid. Klokken 11.59 modtog alarmcentralen igennem Søværnets operative Kommando en anmeldelse fra en sejler, der fortalte, at han havde set en helikopter styrte i havet mellem Samsø og Røsnæs ved Kalundborg. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Søværnets Operative Kommando satte to patruljefartøjer, en fregat, to helikoptere og et fartøj fra kystredningsstationen ved Grenå ind i eftersøgningen efter den styrtede helikopter. Redningshelikoptere har fundet flere vragdele fra helikopteren og har bjærget de to omkomne personer, som politiet nu skal have identificeret, så de pårørende kan blive underrettet.

– Eftersøgningen til søs fortsætter for eventuelt at finde yderligere personer ved nedstyrtningsstedet samt vragdele til identifikation af luftfartøjet, skriver politiet i sin pressemeddelelse.

– Der er tale om en civil helikopter, oplyser SOK’s vagthavende officer til Ritzau.

Søværnet har ikke givet nogen oplysninger om, hvor mange der var ombord, men kilder har oplyst til TV2 Øst, at der var fire personer.

Når vragdelene er bragt i land, vil politiet og Havarikommissionen undersøge dem og forsøge at finde årsagen til ulykken.

Powered by Labrador CMS