Helt håbløst: Mand ville grille pølser over bål på knastør græsplæne

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så har vi altså afbrændingsforbud i Danmark for tiden

Pølser over bål var åbenbart så stor en fristelse for en 33-årig mand, at han var totalt ligeglad med andres sikkerhed. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

En 33-årig mand fra Sorø må enten have boet i en særligt stor osteklokke på det seneste – eller også har han bare været fuldstændig ligeglad med, om han futtede hele Sjælland af.

Det landsdækkende afbrændingsforbud var i hvert fald ikke noget, der bekymrede manden, da han i går, tirsdag, besluttede sig for, at nu skulle der grilles pølser.

For ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis døgnrapport modtog de klokken 19.44 en anmeldelse om, at manden havde tændt bål i sin have.

Om han har været forvirret over, hvorfor man i nogle kommuner må grille med kul og i andre kun med gas, er ikke til at sige.

I hvert fald besluttede manden sig for en hverken-eller løsning: Han havde gjort klar til at stege pølser – med et bål direkte på det tørre græs og i kort afstand fra en hæk, skriver politiet i døgnrapporten.

Langt fra den eneste

Det blev en høj kuvertpris for pølserne, for den 33-årige blev sigtet for at overtræde afbrændingsforbuddet, og bødetaksten er i udgangspunktet 5.000 kroner.

Men manden er langt fra den eneste, der har svært ved at leve op til reglerne.

Afbrændingsforbud

For at forebygge brand i perioder med tørke, eller såfremt et områdes beskaffenhed på anden vis udgør en øget brandrisiko, kan de enkelte kommuner (normalt brandvæsenet) indføre afbrændingsforbud m.v.. Det bidrager bl.a. til at forebygge naturbrande, som let kan opstå, hvis vegetationen er tør. Afbrændingsforbuddene er altid lokale forbud, og de kan enten dække hele kommunen eller dele af kommunen. Det er derfor vigtigt at orientere sig om, hvad der gælder lokalt. Du kan læse mere om afbrændingsforbud herunder:

  • Hvis din kommune har indført et afbrændingsforbud, kan det udover afbrænding af bål, haveaffald, halm m.v. også omfatte generel brug af åben ild og herunder også brug af ukrudtsbrænder og rygning i naturen. Tjek din kommunes hjemmeside for mere information om, hvad afbrændingsforbuddet omfatter.
  • Selvom der ikke er udstedt afbrændingsforbud, skal man naturligvis altid være forsigtig og bruge sin sunde fornuft. I øvrigt gælder de generelle regler og bestemmelser for afbrænding og brug af åben ild m.v.
  • Der kan i nogle områder være permanente afbrændingsforbud

Kilde: Beredskabsstyrelsen

For ifølge flere af landets politikredse modtager de hver dag anmeldelser om overtrædelser.

Powered by Labrador CMS