Her er Danmarks potentielle modstander i semifinalen

Modelfoto: Colourbox

Montenegro er klar til semifinalen ved EM i håndbold for kvinder efter en 30-29-sejr over Sverige. Dermed bliver de Danmarks modstander, hvis Pytlicks piger kvalificerer sig til semifinalen onsdag aften.

På forhånd var det en gruppefinale mellem Sverige og Montenegro, da de mødtes onsdag eftermiddag. Svenskerne kunne nøjes med uafgjort for at sikre sig førstepladsen i gruppen, og efter første halvleg var de også på vej mod netop det.

Ved pausen var vores naboer foran med hele 18-13 efter en fornem indsats af Viborg-playmakeren Isabelle Gulldén, der nettede syv gange i halvlegen.

De forsvarende mestre fra Montenegro fik dog rettet op på det hele i løbet af anden halvleg, hvor svenskerne gik helt i stå.

Derfor var det helt lige i de sidste 10 minutter af opgøret, hvor holdene fulgtes tæt ad. Til sidst bragte Montenegro sig dog foran 30-29, og selvom svenskerne fik chancen for at udligne, lykkedes det dog ikke.

Dermed snupper Montenegro førstepladsen i gruppe 2 og bliver Danmarks modstander i semifinalen, hvis det lykkes for Pytlick og co. at få minimum uafgjort mod Spanien klokken 18.15.

Sverige har på trods af nederlaget stadig gode muligheder for at avancere til semifinalen via andenpladsen. Det kræver bare, at Holland ikke vinder med mere end ni mål, når de møder Frankrig senere onsdag aften, der ikke længere har noget at spille for.

Sverige eller Hollands modstander i semifinalen bliver Norge.

Danmarks altafgørende kamp mod Spanien kan følges live på bt.dk klokken 18.15.