Her er der kæmpe underskud af kvinder

Det er udelukkende mænd, der investerer danskernes pensionsmidler.

CEO i Industriens Pension, Laila Mortensen. – Foto: Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Økonomisk Ugebrev

Diversitet virker som et fremmedord i den danske pensionssektor, når det handler om den interne organisation. Det er udelukkende mænd, der investerer danskernes pensionsmidler, og dermed beslutter hvordan danskernes pensionsopsparing skal placeres.

I landets 16 største pensionskasser finder man på posten som investeringsdirektør ikke en eneste kvinde, viser en gennemgang Økonomisk Ugebrev har foretaget. Kun Industriens Pension en kvinde som topchef og blot to af selskaberne har bestyrelsesforkvinder, viser kortlægningen.

Halvdelen har slet ingen kvinder repræsenteret i kvartetten mellem formand, CEO, investeringsdirektør og ESG-ansvarlig. Den manglende diversitet i pensionssektoren afspejler et generelt problem i hele den finansielle sektor, viser ny analyse fra Finansforbundet.

CEO i Industriens Pension, Laila Mortensen, mener, at der skal gøres noget, hvis det skal ændre sig.

– Jeg tror desværre ikke, at det ændrer sig af sig selv, så det er noget, der bør arbejdes konkret med, hvis det skal blive anderledes, siger hun til Økonomisk Ugebrev.

4.000 milliarder kroner

De 16 pensionskasser, som Økonomisk Ugebrev har undersøgt for kvindelige ledere, repræsenterer mere end 90 procent af pensionsmarkedet og forvalter omkring 3.000 milliarder kroner ud af den samlede pensionsformue i Danmark på små 4.000 milliarder kroner.

Den manglende kønsdiversitet blandt pensionsselskaberne, og den finansielle sektor i det hele taget, er et erkendt problem ifølge analysen fra Finansforbundet. Heri konkluderes der, at 50 procent af de kvindelige ledere i sektoren mener, at der er nok kvindelige talenter. Men kun 32 procent af de mandlige ledere kan få øje på de interne kvindelige talenter.

– Jeg tror, at det er vigtigt at være opmærksom på, om det er kultur og traditioner, der ansporer til manglende diversitet, uanset om vi taler køn, alder eller andet. Jeg tror desværre ikke, at det ændrer sig af sig selv, så det er noget, der bør arbejdes konkret med, hvis det skal blive anderledes, siger Laila Mortensen.

Powered by Labrador CMS