Her stiger varmeregningen med 50 procent

Et manglende statstilskud går ud over kunderne.

Der er stor forskel på prisen på fjernvarme fra udbyder til udbyder. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Er du kunde hos Viborg Fjernvarme, skal du fra nytår lægge væsentligt mere til side til varmeregningen end hidtil. Viborg Stifts Folkeblad skriver, at prisen for varme stiger, så kunder, der eksempelvis er vant til at betale 10.000 kroner for at varme boligen op, fremover skal betale 15.000 kroner.

Den primære årsag til, at prisen stiger, er at varmeværket Energik Viborg Kraftvarme, der leverer varmen til fjernvarmeselskabet, efter nytår mister et statstilskud på omkring 70 millioner kroner.

Fjernvarme er i forvejen lidt af en jungle, hvad priser angår. Det har DR Sjælland tidligere fortalt om, da det i efteråret kom frem, at fjernvarmekunder over hele landet betaler mellem 5456 og 24.012 kroner om året i gennemsnit for at opvarme et parcelhus på 130 kvadratmeter.

Omkostninger

Det hører i øvrigt med til historien, at fjernvarmeselskaber ikke må tjene penge.

– De penge, der bliver opkrævet på varmeregningen, bliver brugt til de omkostninger, der er i forbindelse med at producere varmen, sagde Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, selskabernes brancheforening, til DR Sjælland i efteråret.

Hvis du vil sætte dig ind i, hvad el, gas og varme koster rundt omkring i landet, kan du orientere dig hos Forsyningstilsynet.

Powered by Labrador CMS