Heunicke afviser V-borgmestres tal

Magnus Heunicke. Foto: Simon Læssøe/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det passer ikke, når Venstres 49 borgmestre giver udtryk for, at der i Helle Thorning-Schmidts (S) tid som statsminister er sparet milliarder på den kommunale velfærd.

Det understreger transportminister Magnus Heunicke (S), efter borgmestrene i samlet flok har taget afstand fra et brev fra statsministeren til 1,2 millioner husstande, hvor hun advarer mod at stemme på Venstre på grund af partiets plan om at indføre nulvækst i det offentlige.

»Vi bruger 14 milliarder mere på velfærd i år, end da vi tog over. Kommunerne har 1,5 milliarder mere til velfærd nu end i 2011. Det er det, der er fakta,« siger han.

Lars Krarup (V), borgmester i Herning, er helt uenig:

»Vi ser en helt urimelig skræmmekampagne fra Socialdemokraternes side. I virkelighedens verden har den socialdemokratiske regering under Helle Thornings ledelse rent faktisk fjernet 4,3 milliarder kroner fra kommunernes kernevelfærd de sidste fire år. Det svarer til over 12.500 fuldtidsstillinger.«

Magnus Heunicke afviser Krarups udlægning.

»Jeg tror, at han har nogle tal fra Venstre, som ikke er rigtige,« siger han.

Magnus Heunicke er desuden forundret over, at alle 49 V-borgmestre har skrevet under på den pressemeddelelse, hvor Venstre forsvarer nulvækst. Han hæfter sig ved, at flere blå borgmestre tidligere har advaret mod nulvækst.

»Vi har gentagne citater fra Venstre-borgmestre, der de sidste par år har sagt, at nulvækst vil betyde nedskæringer i kernevelfærden,« siger han og henviser blandt andet til Morten Andersen (V), Nordfyns borgmester.

I november 2012 sagde borgmesteren følgende om nulvækst til Jyllands-Posten:

»Det vil garanteret kunne ses på flere områder. Det kunne være længere sagsbehandlingstider som følge af, at vi skal være færre medarbejdere,« sagde han.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Morten Andersen.

Powered by Labrador CMS