Hjort: Kommission frifinder V-profil

Newspaq
Udgivet Opdateret

Der er hverken påvist magtfordrejning eller bevist lækage, siger Claus Hjort Frederiksen om skattesag.

– Der er ikke noget at komme efter.

Sådan siger Venstres veteran, Claus Hjort Frederiksen, efter at Venstres forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen mandag blev frifundet for at have involveret sig i Skat’s behandling af Stephen Kinnocks skattesag eller forsøgt at omgøre Skat’s afgørelse.

– Der er helt klart. Der var to punkter, der foranledigede, at kommissionen blev nedsat. Den ene var magtfordrejning, og den anden var lækage. På begge punkter er Troels Lund Poulsen blevet frikendt, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han afviser samtidig, at kommissionen ikke har kunnet bevise ulovlige forhold, “fordi nogen har valgt ikke at fortælle sandheden”, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger i en skriftlig kommentar.

– Det kan jeg ikke forholde mig til. Hvis statsministeren har sandheden, så bør hun fremlægge den, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han påpeger, at Skats direktør i København, Erling Andersen, ændrede praksis, da han behandlede Kinnocks skattesag. Det kostede næsten fotomodellen Camilla Vest og hendes mand en skattedom på ét år og ni måneders fængsel samt 6,6 millioner kroner i bøde.

– Til alt held offentliggjorde Helle Thorning sin skattesag. Det fik så Østre Landsret til pure at frifinde de to. Det er det positive, der er kommet ud af det. Jeg håber, at man følger op i Skat. De senere år har udviklingen vist, at der er nogle voldsomme retspolitiske problemer i Skat, siger han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS